Una notícia i molts dubtes

Recentment, els Ajuntaments de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat han publicat una nota de premsa en que informen que el Conseller de Salut s’ha compromès verbalment a recuperar el projecte d’Hospital de referència per aquests municipis.

Els titulars són molt bonics i podria ser una bona notícia, però la història de l’Hospital de Rubí fa que tinguem molts dubtes sobre que aquest cop la proposta es materialitzi. 

En primer lloc, ens lamentem un cop més de la falta de transparència per part de totes les Administracions, tant cap a la ciutadania, com a les plataformes i la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Rubí. Les portaveus dels grups municipals vam ser informades una hora abans del ple de gener, però entenem que això porta molt temps gestionant-se i s’hauria d’haver compartit amb els diferents agents implicats.

En relació a la proposta en sí (de la qual només n’anem coneixent detalls per la premsa) des de l’AUP ja vam publicar un cronograma amb tota la història dels incompliments reiterats per part de les diferents Administracions en la construcció d’aquest hospital. Esperem no haver d’ampliar aquest cronograma però sospitem que així serà ja que aquest anunci coincideix amb la precampanya de les autonòmiques i això no ens desperta cap tipus de confiança.

És l’hora d’esvaïr dubtes

Per tot això, hem presentat preguntes al Parlament, mitjançant el grup parlamentari de la CUP:

  1. Atès que al 2022, el conseller Argimon va descartar definitivament la construcció de l’Hospital, volem saber a quines dades respon el canvi de criteri.
  2. La Coordinadora d’Entitats en defensa de la Sanitat Pública ha demanat reunió amb el Conseller i encara no té resposta, per quan està prevista?
  3. Perquè s’ha descartat la compra o recuperació de l’Hospital General de Catalunya?
  4. Quines mesures en relació a la mobilitat s’han previst, tenint en compte que l’emplaçament es troba en un lloc sense transport públic?
  5. No s’ha explicat el projecte al territori, quin tipus de servei planteja el Departament? Amb quines especialitzats es comptarà?
  6. Es planteja l’atenció d’urgències pediàtriques?
  7. En relació al personal, quins perfils hi haurà? El departament té previst ampliar plantilles o moure-la d’altres serveis que ja estiguin en funcionament?
  8. En relació al model de gestió, s’ha fet un estudi socioeconòmic per plantejar quin model és el més idoni? 
  9. Com és possible que el govern expressi públicament que opta per un dels operadors sense realitzar, ni tan sols, la licitació?
  10. S’ha tingut en compte les dades de la nova Central de Resultats del Departament de Salut en que la gestió de MútuaTerrassa és una de les pitjors valorades de Catalunya? 

Dit això, quina és la nostra proposta?

La mateixa que vam exposar durant la campanya electoral:

  • Des de l’AUP creiem que si la planificació sanitària requereix de nous Hospital, cal continuar defensant la viabilitat de recuperar l’Hospital General, que ja està construït, ben connectat amb transport públic, a peu i en bicicleta i que, a més, hem rescatat amb més de 200 milions d’euros.
  • No ens serveix de res inaugurar un nou edifici si dins no hi ha els recursos necessaris (tant humans, tècnics com econòmics) i més si tenim els CAPS de la ciutat col·lapsats i amb queixes constants. 
  • D’altra banda, reafirmem la nostra aposta per dotar de recursos l’atenció primària.
  • I, finalment, reclamem una gestió 100% pública, tant per les treballadores (ja s’ha vist les vagues d’aquests dies) com de tota la ciutadania.
Intervenció sobre l’Hospital General de l’ex-regidora Betlem Cañizar l’anterior mandat.
“L’hospital de Rubí”, cap a la tercera pedra?
Etiquetat a: