Al Ple d’octubre de 2021 es va aprovar la “Declaració institucional del Ple Municipal de l’Ajuntament de Rubí per a la protecció del territori contra la construcció de noves línies d’alta tensió al seu terme municipal”. En aquell moment, es recull a la Declaració, érem coneixedores “pels mitjans de comunicació i per una consulta feta de manera directa al promotor de l’avantprojecte, OTTA LL20210026 del parc eòlic Pla del Cirerer, SET Cirerer i LAAT 220 kV SET Cirerer – Suport 95 en SET l’Albi (Maials, Llardecans, Torrebesses, la Granadella, els Torms, Juncosa, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell – el Segrià i les Garrigues) avantprojecte que incorpora un LAAT de 220 kV que aniria de de Maials a Rubí, amb un recorregut aproximat de 150 km.

Fa unes setmanes hem sabut que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha atorgat una Declaració d’Impacte Ambiental favorable als projectes de Forestalia. Ara resta rebre l’autorització prèvia del Ministeri i els informes de la Generalitat i,  per tant, es fa més urgent l’acció institucional dels ajuntaments per a frenar la implantació d’aquests nous projectes que amenacen el nostre territori. 

És per això que l’Alternativa d’Unitat Popular proposem al Ple de l’Ajuntament de Rubí l’aprovació dels següents acords:

  1. Refermar el rebuig del Ple al projecte i el traçat de la nova Línia MAT promoguda per l’empresa privada Forestalia, i exigir la seva retirada immediata.
  2. Manifestar el compromís d’aquest consistori amb el foment de les energies renovables.
  3. Sol·licitar al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya que defensi els 40 municipis afectats per aquesta mega-infraestructura elèctrica, liderant l’oposició a aquesta MAT i les seves infraestructures associades.

Aquí podeu trobar la moció sencera.

Reiterem el nostre NO a la Nova Línia de Molt Alta Tensió
Etiquetat a: