La que ha estat la nostra regidora del mandat 2019-2023 es va acomiadar al darrer Ple, el 15 de juny. Us deixem el vídeo del discurs íntegre de Betlem Cañizar Bel, i la reproducció (no fidel) de les seves paraules:

“Tinc ganes d’acomiadar-me, com sabeu, i em penso que no en sóc l’única. En tinc ganes, i no perquè cregui que aquest no és un espai en el que hi cal ser. És necessari ser-hi, i tant, i em sento orgullosa d’haver compartit aquí 4 anys. 

De fet fora bo, com diem a l’AUP, que moltes més persones, activistes de la ciutat, gent que treballa per Rubí en entitats, en la comunitat educativa, en el món professional i en tants d’altres llocs, pogués aportar 4 anys del seu temps a l’activisme des d’aquest espai. 

Això faria d’aquest Ple un espai ric, divers, fresc, amb aportacions renovades i lluny de la professionalització de la política que, com sabeu, nosaltres creiem que forma més part del problema que no pas de la solució

Aquest és el motiu que fa que jo tingui ganes de dir adéu, de retornar plenament a la meva vida com a docent, com a activista fora de la institució, com a mare, com a amiga, per poder continuar contribuint a fer ciutats cada cop més vivibles, des d’altres espais. 

Aquest mandat ha estat molt diferent de l’anterior: ha estat un mandat amb un govern en majoria que podia aprovar tot allò que volia, i en el què, enlloc de convulsions nacionals, hem viscut la convulsió derivada de la covid i la seva gestió. Si fem la vista enrere, sembla lluny, molt lluny, part d’una altra era. 

Però no: ha passat poc temps i les seqüeles són ben vives en la nostra pell. Hem viscut una distopia, i crec que és important que no oblidem. 

En aquest context, i amb una sola regidora, a l’AUP vam decidir optar per buscar incidir, proposar, transformar al màxim tant dins com fora l’Ajuntament. Perquè al final, la força que tenim té a veure també amb el que fem, amb el que som, amb el dia a dia que és el que al final fa ciutat. I això és el que hem procurat fer, tan bé com hem pogut, i evidentment amb errors també, tot el mandat. 

No vull caure en tòpics o paraules buides, però necessito fer esment en aquest acomiadament al personal de l’Ajuntament que, ens segueixin o no, reben l’impacte directe de la nostra acció política i sovint penso que tenen una paciència enorme (desesperada suposo sovint) davant les nostres errades, manques de perspectiva, expedients mal llegits, mal interpretats, discursos desencertats, etc. Així que disculpes per tots els errors que pugui haver comès, per aquelles coses que no he sabut buscar en els expedients o que no he preguntat bé, per les anàlisis que no hagin estat prou acurades, i gràcies per ser-hi i mantenir el dia a dia del que és la institució més propera i bàsica de la democràcia. I això inclou totes i tots les treballadores que sou aquí seguint els plens i aconseguiu no adormir-vos ni mirar el mòbil.

Un agraïment també per aquelles persones que veniu al ple, o que el mireu des de casa, i que feu preguntes, i que ens controleu i fiscalitzeu i quan cal crideu l’atenció, perquè aquesta és una de les tasques que hauria de ser bàsica en una democràcia. 

També un reconeixement: fer política no hauria de ser cosa de bàndols, sectarismes, clientelismes o interessos de partit. Fer política és treballar pel bé comú. 

Aquests 4 anys en els que m’ha tocat ser regidora en solitari he rebut suport i cops de mà de persones de partits ben diferents, de l’oposició i del govern, de dretes i d’esquerres. El món és fet de matisos i colors, i en política això és Essencial. Us agraeixo l’acompanyament rebut, cadascú des del seu lloc, malgrat les nostres diferències i enfrontaments. 

I aquí, una menció molt especial per una companya de Ple, la Yolanda, que també plega i torna a la seva vida i feina, companya feminista amb la que hem pogut teixir xarxes de sororitat política que ens han permès treballar, des de l’empatia i el reconeixement de l’altra. Des d’aquelles “altres formes de fer política” que tant reclamem les feministes de carrer. 

Podria esmentar altres companyes i companys del Ple, sentiu-vos esmentades i reconegudes, amb les que he pogut confrontar-me i debatre de forma honesta i sincera, posar les diferències damunt la taula i treballar-les. Disculpeu-me que no digui tots els noms, vull deixar en el centre d’aquest espai i de les meves paraules aquestes “altres formes de fer política” que per a mi són la veritable política.

M’acomiado orgullosa d’haver estat aquí, d’haver après, d’haver format part com a regidora del projecte col·lectiu que és l’AUP, de la confiança de la ciutadania, d’haver procurat aportar tot el que podia per la meva ciutat, agraïda pel camí recorregut amb les companyes de l’assemblea de l’AUP, a les que mai podré deixar d’agrair el temps que hem compartit, la feina feta, el suport i l’escalf rebut, el sosteniment quan em veien tornar desesperada d’alguns plens, i tot el que hem après i construït plegades. Sense vosaltres, no podria haver estat aquí.

Una menció molt especial a la Marina i Ester, que seran aquí assegudes en no res. Per cert, l’únic grup municipal format íntegrament per dones. En elles diposito tota la meva confiança. 

I també una abraçada i sort per a les que com jo marxeu. 

El mandat que ve serà complicat, hi haurà agressivitat i violència. Així que per acabar, desitjar-vos a les que formareu el proper Ple sort, força, criteri, capacitat de construir, de proposar, de fiscalitzar, molt de consens fet des del dissens i des del reconeixement de l’altri i sobretot, molt molt molt feminisme, ecologisme i antifeixisme. Gràcies.”

La nostra regidora s’acomiada
Etiquetat a: