Us deixem el discurs que va fer la nostra nova portaveu al Ple Municipal de Rubí, Marina Dolset Manchó, en el seu nom i en el de la seva companya Ester Gómez Alonso. Sort, i enhorabona!

“Bon dia a totes, 

En primer lloc, un agraïment sincer a tota la gent que ha vingut al Ple a acompanyar aquest acte d’investidura. Especialment, a la Betlem que ha fet una feina enorme aquests darrers anys, que servirà de base sobre la qual, des de l’AUP continuarem treballant, incidint i proposant.

Com moltes sabreu, l’AUP millorem en vots absoluts i en % en un moment de desafecció de les esquerres i d’abstenció: gràcies per donar-nos la vostra confiança! Ens podem felicitar per tota la feina feta per Rubí!

Però celebrar es fa difícil: l’extrema dreta, i tots els que li ballen l’aigua, posen en perill la vida de molta gent de Rubí: migrades, dissidents, comunitat LGBTIQ, dones, etc. Aquests 4 anys cal teixir les xarxes antifeixistes, feministes, ecologistes, el suport mutu que ens permeti capgirar el vot de l’odi i la ràbia, de la por, el privilegi i la desafecció en aquest temps de transformació i crisi global. Per Rubí i arreu! Davant de les dretes, més drets!

Com deia Liliana Segre, senadora italiana i supervivent d’Auschwitz, “temo la pèrdua de la democràcia, perquè sé què és la no-democràcia. La democràcia es perd lentament en la indiferència generalitzada, quan és més còmode NO prendre partit. 

Des de l’AUP prenem partit, en eleccions i sempre, per garantir una vida per a totes i perquè així entenem la política. Ho fem quan entenem que ser regidores és una etapa on servir la ciutat i no servir-se a una mateixa, quan renunciem a part del sou i el retornem a projectes socials de Rubí, quan treballem i proposem, estiguem o no al govern.

Per nosaltres, la política és també, és sobretot

 • La lluita de les supervivents de violència masclista per capgirar les seves vides (des d’aquí, tot el suport i pel que faci falta!)
 • La del veïnat que s’organitza per donar escalf, sostre o aliments a famílies que ho necessiten.
 • La de totes les persones que defensen el territori perquè no ens el trinxin més i que han aconseguit, com la Plataforma de Rubí sense Abocadors, que s’aturi l’obertura de Can Balasch o l’obertura de diligències de l’aberració que es va fer amb els horts del Castell.
 • També és política les vagues de les companyes de serveis socials i les treballadores de les escoles bressol, per reclamar serveis públics de qualitat i amb calidesa. Moltes gràcies per obrir camí!
 • La lluita incansable de la família, el grup de suport i les veïnes que ens indignem davant la mort silenciada de Brian Ríos.
 • Les antifeixistes, que posen el cos i l’ànima, perquè mai més enlloc, contra ningú.  
 • I tants altres exemples que podem continuar posant. Exemples, política quotidiana en majúscula, que fan de Rubí un lloc millor per a viure, cada dia; un lloc on desenvolupar les nostres vides amb dignitat. 

És des d’aquesta perspectiva política (i no és cap sorpresa!) que NO podem avalar la proposta política que representa el PSC de Rubí a través de la seva candidata a alcaldessa. 

Per això, els 4 anys que venen, l’acció del nostre grup municipal se centrarà 

 • en procurar una oposició responsable i propositiva, a la vegada que fiscalitzem el govern per complir tot allò que aprova.
 • en continuar al servei de les demandes i necessitats que totes les persones vulguin traslladar a l’Ajuntament, procurant ser un altaveu d’aquelles lluites veïnals, que dia a dia, construeixen un Rubí millor. 
 • en incidir, el màxim possible, per arrossegar un previsible govern en minoria, cap a polítiques i accions transformadores per totes les vides de Rubí, especialment en l’àmbit social, ecològic i de mobilitat.
 • en posar el focus de la nostra energia també i de manera més forta en el suport i el treball per aquesta ciutadania activa, democràtica, que construeix Rubí cada dia, arreu, des de la xarxa, des de la defensa dels nostres drets. Des d’una democràcia arrelada en les nostres vides, que al final és la que dóna sentit a la nostra feina. 

Moltes gràcies i visca Rubí antifeixista!”

Discurs d’investidura: Marina Dolset i Ester Gómez, noves regidores de l’AUP Rubí
Etiquetat a: