Des de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) hem traslladat al govern de l’Ajuntament de Rubí la proposta per la vianalització de diversos espais de la ciutat per tal de poder garantir l’acompliment de la distància social de 2 metres.

La proposta de desconfinament proposada pel govern permet a la ciutadania poder sortir a la via pública de forma controlada, en unes franges horàries definides, i assegurant una distància social de 2 metres. Tenint en compte el temps de confinament obligat que hem viscut, una part molt important de la població de Rubí està sortint al carrer, amb una intensitat especial durant el cap de setmana.

Utilitzant les dades publicades al Pla de Mobilitat Urbana (PMU) es pot preveure una gran dificultat en l’acompliment de la distància social amb trànsit de vianants en alguns carrers de la ciutat (9.000 vianants/dia en la Carretera de Sabadell, 2.000 vianants/dia en el Carrer Cadmo, més de 7.000 vianants/dia en el Carrer Cervantes o 2.000 vianants/dia en la Plana de Can Bertran, entre d’altres).

Com a mesura d’emergència i implementació immediata, l’AUP proposa la vianalització dels següents eixos/carrers:

  • Eix 1: Prat de la Riba – Carretera de Sabadell
  • Eix 2: Plana de Can Bertran – Nostra Senyora de Lourdes
  • Carrer Cervantes (fins al Carrer de Cal Gerrer)
  • Un sol sentit de circulació al pont del Carrer Cadmo (sentit a definir per l’equip tècnic de l’Ajuntament de Rubí)
  • Paralitzar l’actuació al Pont del Carrer Sant Joan i obrir al pas de vianants.
  • També es proposa el tancament del passeig de la Llana pel desenvolupament d’activitats físiques rodades.

Aquestes actuacions es farien durant els caps de setmana i dies festius. Es proposa la mateixa actuació en altres carrers/Eixos de la ciutat un cop s’hagi valorat positivament l’actuació prèviament detallada.

Finalment, des de l’AUP entenem que aquestes són mesures urgents per adaptar-nos a l’excepcionalitat del moment, però, haurien d’obrir una reflexió profunda a la ciutat per tal que es poguessin allargar molt més enllà d’aquest període de crisi sanitària. La salut de les persones i la necessitat d’afrontar l’emergència climàtica haurien de ser motius més que suficients per agilitzar, sense més demora, l’aplicació d’un model de mobilitat radicalment molt més sostenible que el que tenim avui en dia. 

En desconfinament, vianalitzem.
Etiquetat a:                

Un pensament en “En desconfinament, vianalitzem.

Els comentaris estan tancats.