Estem vivint unes setmanes complicades, de molta incertesa per a tothom, i de dolor per a moltes famílies. En aquest context, els governs han de ser, si cap, més responsables que mai. 

La carta, signada per l’Alcaldessa

Per sobre de tot cal posar la vocació de servei a la ciutadania, la cura de la vida de totes les persones. Per tant, cal prioritzar, en plena emergència, aquelles accions que vagin encaminades a resoldre allò que la població necessita.

Aquest migdia ens hem assabentat, tota l’oposició, de la intenció del govern de repartir mascaretes als infants de la ciutat demà dissabte, dia 25 d’abril. Una distribució que es pretén fer de forma personal per part dels membres de l’equip de govern. L’alcaldessa ens ha convidat a participar en aquest repartiment, per tal que ens arremanguem plegades pels nens i nenes de la ciutat. 

Tota l’oposició, de forma conjunta, hem enviat al govern la nostra negativa a participar del que entenem que és un acte de propaganda, i no de servei. La premsa ha recollit aquest posicionament.

Des de l’AUP entenem que convidar-nos a una acció quan ja està decidida i en execució és allunyat d’allò que entenem com a participar i col·laborar. Creiem que forma part d’una manera d’entendre la governança que no dóna un lloc de consideració per als càrrecs electes de l’oposició i el seu electorat.

Però sobretot, entenem que cadascuna de les persones que som càrrecs electes ens hauríem d’estar arremangant cada dia davant d’aquesta emergència sanitària. Per respecte a tota la ciutadania, i per totes les persones que estan dia a dia cuidant i vetllant perquè puguem sobreviure a aquesta crisi.  I en tot cas, les 13 persones que formen el govern, amb l’alcaldessa al capdavant, tenen la responsabilitat de gestionar una situació extremadament complexa que requereix molt de temps, recursos i esforç. Que destinin el dissabte a repartir mascaretes no és, per a res, centrar-se a resoldre allò que la població necessita.

Tres membres de l’equip de govern repartint mascaretes

A la ciutat de Terrassa han fet arribar les mascaretes a les cases per correu postal; a altres llocs, les donen als espais de pas del carrer. En tot cas, és important facilitar mascaretes a la població, siguin infants o gent gran, però hi ha mecanismes per a fer-ho. De fet, ja existeixen xarxes de voluntariat i personal municipal que col·laboraran a fer aquest repartiment, sense càmeres, sense fotos, sense treure’n rèdit.  

Ens temem, a més, que aquest repartiment s’utilitzi per a fer propaganda institucional. En cap cas és admissible utilitzar una situació tan greu com una pandèmia global per campanyes de propaganda institucionals. No és admissible èticament, però tampoc a nivell material. En un moment d’escassetat de recursos, aquests s’han de destinar amb la major cura en favor del bé comú. 

No és el primer cop que es denuncia que l’equip de govern treu profit publicitari de situacions socialment crítiques. Hem vist la campanya institucional #GràciesRubí amb el cor i el color vermell de la darrera campanya electoral del PSC; declaracions de l’alcaldessa, si més no, desafortunades, en relació als “nostres avis i àvies” que han aparegut a televisions i ràdios nacionals i estatals; o la publicitat entorn les dues intervencions de la UME,  acompanyada de diversos regidors del PSC i membres del govern.

Caldria, creiem, dedicar per exemple els recursos i temps de l’equip de govern a planificar un pla de mobilitat especial a partir de diumenge, que vetlli perquè els infants puguin accedir a zones de peatonització independentment del lloc de residència, com ja s’han fet en altres municipis, amb l’objectiu de reduir el trànsit en alguns carrers per a garantir que infants i acompanyants poden mantenir les distàncies mínimes de seguretat. L’equip de govern coneix l’estat de part de les voreres i l’espai públic de la ciutat, i entendran que si no s’habiliten aquestes zones peatonals no es podrà garantir arreu la seguretat de les famílies.

D’un equip de govern i d’una alcaldessa esperem responsabilitat i seriositat. En una situació com la que estem vivint no hi cap l’efectisme. Necessitem treball, molt de treball. Demanem per tant responsabilitat tant al Partit Socialista de RubÍ com als seus socis d’En Comú Podem. Ara és moment de governar, treballar i planificar més que mai.  De ser útils a una ciutadania ja de per si prou castigada.

Comunicat en relació a la proposta del govern a l’oposició per a repartir personalment mascaretes infantils
Etiquetat a: