L’Assemblea General de l’AUP d’aquest dissabte ha servit a la formació per començar a traçar una estratègia de cara al treball dels Pressupostos de l’any 2017, un treball que consideren que es pot fer més complet que el de l’any passat, ara que ja ha passat un any des de la seva entrada a l’Ajuntament.

Dos portaveus de la formació, Marta Casas i Jordi Giménez, han explicat que les Assemblees Generals de l’AUP serveixen, entre d’altres, per definir algunes línies estratègiques a seguir a llarg termini, i és per això que avui s’han debatut i decidit aquells punts clau per començar a treballar en la proposta del Pressupost de l’any 2017.

La formació assembleària va considerar que s’havia de debatre aquest punt en Assemblea a aquestes alçades per poder-ho treballar amb calma, i un cop adquirida certa experiència, així com per poder fer un treball participatiu més ampli.

A banda d’aquest punt, també s’ha dedicat un primer espai per revisar aquells acords de l’Assemblea del passat 30 de gener que no es van acabar de concretar o executar, per tal de continuar treballant en millorar l’organització interna de l’Assemblea d’AUP, cosa que al parer de Marta Casas “no canvia l’essència del sistema assembleari i de presa de decisions radicalment democràtic de l’AUP”, però sí que pot anar variant l’estructura interna per tal d’adaptar-se a totes les persones que hi participen, que vénen de militàncies i trajectòries diferents, i tampoc no tenen els mateixos interessos ni disponibilitat.

La laïcitat, una proposta ideològica també a debat

L’Assemblea General d’aquest dissabte també incloïa un punt de debat sobre la laïcitat, amb l’objectiu de definir un posicionament conjunt i unes pautes a seguir per part dels membres de la formació en actes oficials que tinguin a veure amb la religió, tal com ha explicat Jordi Giménez.

Respecte a aquesta qüestió, l’AUP va organitzar el mes de març una xerrada sobre Laïcitat i Municipalisme, a la qual van convidar el vicepresident de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, i que va servir per rebre elements per al debat i idees per valorar per part de tots els membres de la formació.

L’AUP debat com treballarà els Pressupostos del 2017
Etiquetat a: