Dilluns l’AUP vam fer una roda de premsa per explicar les nostres propostes per als pressupostos del 2018 i les inversions del 2017-2019. Unes propostes que ja vam fer arribar a l’equip de govern aquest mateix estiu. També vam denunciar que tot i que l’equip de govern diu que està negociant de manera conjunta els pressupostos, això no és veritat; en cap de les reunions que han tingut lloc, i a les que sempre hem anat, hi ha hagut un retorn de les propostes fetes pels grups municipals de l’oposició. Només se’ns han mostrat excels amb números, però mai s’han explicat les principals línies d’actuació per part del govern, ni hi ha hagut un debat profund de com i on s’integren les nostres propostes i la d’altres grups municipals, quines propostes tenen prioritat pel conjunt de les forces polítiques, etc. El PSC ha fet servir aquestes reunions com a pantalla per amagar que té converses paral·leles amb el PP i C’s per arribar a un pacte de mínims per aprovar el pressupost del 2018. I tot això seguit d’afirmacions de la regidora Maria Mas, portaveu de l’equip de govern i ara candidata a les llistes del PSC per a les eleccions del 21D, en les que diu que “no estem per un pacte amb PP i C’s, no és el nostre model”, o que les nostres afirmacions sobre les negociacions “són una presa de pèl”. La senyora Mas, si tingués dignitat, ja fa temps que hauria d’haver dimitit.

Vista la situació, l’AUP no volem seguir formant part d’aquesta enganyifa; si prioritzen pactar amb la dreta més rància i casposa d’aquest país, hi tenen tot el dret, però nosaltres no formarem part d’aquest joc ni cobrirem les espatlles al PSC. Si prioritzen pactar amb PP i C’s que expliqui per què.

Finalment, recordem que l’AUP vam negociar amb l’equip de govern els pressupostos del 2016, un procés que es va traduir amb el nostre vot afirmatiu. La manca de compromís amb l’acord i el fet que no es complissin les nostres propostes, van fer que l’AUP perdéssim confiança en aquest equip de govern, que no va intentar negociar amb el conjunt de les forces polítiques ni els pressupostos del 2017 ni ho està fent amb els del 2018, perquè en tots els casos han apostat per pactar amb PP i C’s, o servir-se d’un trànsfuga que no ha tingut cap mirament a l’hora de triar entre la ciutat i la ciutadania de Rubí i els 40.000€ a mitja jornada que li va oferir l’equip de govern ara ja fa més d’un any per evitar una moció de censura.

Nota de premsa de l’AUP sobre declaracions de la portaveu del PSC
Etiquetat a: