L’AUP ha denunciat aquest dissabte al matí que la seva moció sobre la recuperació de la Comissió de la Festa Major de Rubí no es portarà al proper Ple municipal, tal com se’ls va informar en la Junta de Portaveus del passat 18 de maig amb aquestes paraules textuals.

El motiu de no voler portar aquesta moció al Ple és que que es considera que algun dels acords podia estar sobrepassant les funcions del regidor de Cultura. Malgrat els intents de l’AUP per negociar i transaccionar la moció, Mireia Gascon afirma que també se’ls va negar aquesta possibilitat fins que no existís l’informe que assegurés que amb els acords no s’estava vulnerant cap de les competències del regidor de Cultura; una de les quals, de fet, és delegar certes decisions a la participació ciutadana.
L’AUP va presentar aquesta moció per tal de recuperar “el pols popular de la Festa Major de Rubí”, tal com ha explicat Aitor Sánchez, que ha afegit que troba “decepcionant” aquesta actitud del Govern de no voler ni tan sols entrar a negociar el contingut de la mateixa per poder arribar a un acord.
“L’excusa de l’informe és una absurditat”, ha declarat Jordi Muntan. “Se’ns veta una moció que no dóna peu a cap informe, i el més sorprenent de tot és l’actitud de la resta de l’oposició. Creiem que vetar una moció que vol obrir la Festa Major a la participació ciutadana és un luxe que no es pot permetre un equip de Govern en clara minoria”, afegeix. 

Un veto a la participació ciutadana
Més enllà del contingut concret de la moció i dels motius esgrimits per no incloure-la a l’ordre del dia, Aitor Sánchez considera que “el fet de vetar una moció sense ni tan sols valorar la possibilitat de transacció o de contextualitzar dóna mala imatge de cara a la ciutadania, ja que s’entra en una lògica frontista partidista”, i la política, tal com l’entén l’AUP, ha de basar-se en “el diàleg i la recerca d’acords”.

L’AUP lamenta el veto a la moció per recuperar la Comissió de la Festa Major