Més enllà de la indignació que ha aixecat entre diverses forces polítiques la recent contractació de l’assessor del grup municipal del PSC després de que hi renunciés públicament el juliol del 2015, des de l’AUP pensem que també és un bon moment per reflexionar sobre la figura d’assessor de govern, una figura que l’equip de govern ja utilitza des de l’inici del mandat.

El PSC ha justificat la contractació de l’assessor de grup municipal per manca de recursos humans al ser pocs regidors al govern, concretament sis. Però cal recordar que actualment ja tenen 3 assessors de govern, que cobren 39.000 € cada un, i pels que encara no estan clares, excepte en un cas, les seves tasques ni a quines àrees de l’Ajuntament estan donant suport, tal i com es pot veure al web municipal. De fet, en dos dels tres casos, les funcions definides a la fitxa publicada al web diu, textualment i única “Assessor del Govern”, i en un d’ells afegeix “amb funcions de Cap de Gabinet”.

D’altra banda, justificar la contractació dels diversos assessors al·legant que són pocs a l’equip de govern i que no arriben a tot, no només és un argument insuficient, si no que és una solució tramposa dels resultats electorals. El govern municipal s’ha de formar amb regidors escollits per la ciutadania (només n’hi ha 25 possibles), i no amb “regidors contractats”. El PSC, d’alguna manera, està dient que han contractat gent que està fent funcions d’equip de govern (polítiques), i no de càrrecs de confiança (executives). En aquest sentit, s’ha de recordar que la figura del personal eventual només pot fer serveis d’assessorament a polítics, però en cap cas pot donar ordres als treballadors municipals ni tampoc poden fer feines que podrien ser de personal d’administració.

Des de l’AUP entenem que quan un equip de govern fa una contractació per tenir un assessor de govern les tasques haurien de ser molt clares i la contractació molt justificada. Per tant, creiem que l’equip de govern ha de justificar millor la necessitat d’aquests tres assessors. A més, l’ocupació d’aquestes places s’hauria de fer a través d’un procés de selecció públic i transparent, i actualment això no és així. De fet, són tots “amics” del partit socialista.

Finalment, volem recordar que l’AUP mai ha estat d’acord amb el fet que l’Ajuntament destini diners a contractar assessors de grup municipal. Si un grup necessita assessor, que el pagui amb els diners del propi partit. De fet, l’AUP som els únics que hem renunciat explícitament i per escrit a aquesta figura. Així doncs, esperem que aquesta sigui l’última contractació d’un assessor per la via del penediment.

D’assessors i assessorats
Etiquetat a:        

Un pensament en “D’assessors i assessorats

Els comentaris estan tancats.