Opinió. Betlem Cañizar Bel, regidora de l’Aup

Arribem a un nou 1 d’octubre travessat per la crisi de la Covid19 i la inhabilitació del President Torra.

A Rubí, també, marcat per la detenció al·leatòria d’un rubinenc a Barcelona el dilluns 28 de setembre, tot just després de les concentracions de protesta per la inhabilitació del President. El motiu: que calia omplir la quota de detencions. Amb quatre persones més, el van fer passar la nit a comissaria i declarar al dia següent a la Ciutat de la Justícia. Alerta Solidària té ja entre mans la defensa de les cinc persones, acusades d’aldarulls. Amb ells, la nostra solidaritat, el nostre suport.

Amb el President de la Generalitat Quim Torra i Pla va també, per suposat, la nostra solidaritat antirepressiva. Inhabilitar durant un any i mig un president escollit democràticament per penjar una pancarta és un atac clar contra la llibertat d’expressió i la nostra sobirania com a poble. 

No estem parlant de corrupció. No estem parlant d’una pancarta amb proclames contra els drets humans. Estem parlant d’expressar que es vol el retorn de les persones exiliades per motius polítics i l’alliberament de les preses. Només això. Fer d’aquest fet una batalla, com n’ha fet Ciutadans, com n’han fet els tribunals, denota l’essència autoritària de part del nostre funcionament democràtic.

Tota la legislatura ha estat marcada per la intromissió de l’Estat en el desenvolupament del govern català, però també pels desencontres entre partits independentistes, entre partits de govern, entre partits i entitats. Els darrers mesos, a més, i de forma molt dura, també per la crisi de la Covid

Acabem el setembre amb el judici de Tamara Carrasco i la inhabilitació del President. Hi ha 2855 persones represaliades per motius polítics relacionats amb l’independentisme. I cal dir prou.  

Si els anys 70 es cridava Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia, ara el clam de bona part de la població és Llibertat, Amnistia i Autodeterminació. 

Així, mentre treballem per resoldre les disputes polítiques, és fonamental que no deixem ningú enrere. Reprenuem amb força el projecte per l’autodeterminació i per la independència, fem-ho afrontant la crisi econòmica i social, fem-ho des dels drets socials, des del desenvolupament dels serveis públics, des de la solidaritat entre pobles, entre veïns i veïnes. 

Que el coronavirus no aturi el camí perquè puguem exercir la nostra sobirania. Amb la distància que calgui, sortim al carrer!

Arriba un nou 1 d’octubre