Manifest en motiu de la tancada de dos nits a l’Ajuntament de Rubí per reivindicar la llibertat dels presos polítics.

Imatge de TotRubí

El nostre país, i per extensió la nostra ciutat, està vivint moments d’extrema gravetat, un atac frontal als principis fonamentals de llibertat i democràcia que haurien de regir un estat dret. El fet i la forma de procedir de l’Estat denota una preocupant manca de capacitat política, una incapacitat d’articular espais de diàleg i de debat que haurien d’existir de manera inherent en una suposada democràcia consolidada.

L’Estat Espanyol ha plantejat un escenari de repressió descarnada, un atac no tan sols als sectors que de manera totalment legítima reclamem el dret del poble català a decidir el nostre futur. Un atac que va molt més enllà, dinamitant la separació de poders, menystenint les institucions de tots els catalans i catalanes i contra la lògica de relació democràtica del país. La discrepància i el conflicte se solucionen amb el diàleg i mai amb la força, la por i la repressió.

Com a càrrecs electes i representants de la ciutadania ens solidaritzem amb tots els presos polítics que de manera barroera han estat injustificadament privats de llibertat. Volem constatar que la solució repressiva no només no soluciona la situació sinó que agreuja i cronifica el conflicte.

Per acabar, volem agrair a tota la ciutadania que al llarg d’aquest cap de setmana ens ha donat suport des de les xarxes socials, davant l’Ajuntament, oferint menjar, material per dormir i sobretot acompanyament i caliu. Nosaltres només som representants polítics, i per tant hem portat la indignació i la voluntat de la ciutadania a qui representem a dins l’Ajuntament. És amb el vostre suport que ens sentim reconfortats i que donem resposta a aquesta voluntat.

Moltes gràcies, salut i república! Llibertat presos polítics!

Manifest conjunt d’ERC, l’AUP i el PDeCAT
Etiquetat a: