20160428 Ple SensePor

Per al Ple del mes d’abril, l’AUP havia preparat tres mocions, i va acabar presentant-ne una més d’urgència.

La primera moció demanava la instauració de servei de bar i cafeteria en alguns equipaments culturals, esportius i de lleure de la nostra ciutat, una activitat que creiem que servirà per dinamitzar els equipaments, i també per potenciar-ne les activitats. Aquesta moció va ser aprovada per Junta de Portaveus.

La segona demanava el redimensionament del projecte Rubí Brilla, un projecte que l’AUP considera positiu per a la ciutat, però que creu que podria estar incorporat al Servei de Medi Ambient, i també coordinar-se millor amb altres àrees. Aquesta moció no va ser aprovada, malgrat accedir a la petició d’eliminar-ne els dos darrers punts, pels vots contraris de PSC, Cs, PP i ICV. No era intenció de l’AUP qüestionar el projecte Rubí Brilla, però sí que crèiem que calia posar sobre la taula el debat sobre la seva organització. Per altra banda, sí que qüestionem la necessitat d’instal·lar una fotolinera – amb un cost de 85.000€ – sense haver avaluat l’impacte de la que es va instal·lar a Can Serra, i sobretot sense haver completat la definició del model de mobilitat de la nostra ciutat.

La tercera moció, relacionada amb la campanya Sense Por, volia mostrar el rebuig a la judicialització de la política, i donar suport a aquells càrrecs electes que han estat requerits per haver expressat el seu suport a la Declaració del Parlament del 9 de novembre, així com al dret a decidir. Les forces independentistes del Ple – ERC i CDC – van sumar-se a la presentació d’aquesta moció, però no va poder prosperar pels vots contraris del PSC, de Ciutadans i del PP, i per les abstencions d’ICV i de VR.

Finalment, vam entrar com a assumpte urgent una moció que demanava la declaració de Rubí com a Ciutat Antifeixista. Amb aquesta moció, aprovada per unanimitat, volíem mostrar el rebuig a la presència de grups feixistes i neonazis als nostres carrers, arran dels darrers esdeveniments a la ciutat de Sabadell. La mateixa tarda del Ple, malauradament, un nombrós grup de neonazis es van tornar a concentrar davant de L’Obrera de Sabadell, després d’haver produït destrosses al local d’un altre col·lectiu, Justa Revolta

Altres mocions

L’AUP va votar favorablement a les mocions per crear el Consell de Salut de Rubí, presentada originalment per ICV; una de suport als treballadors i treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa, presentada pel PSC; una per impulsar la instal·lació de marquesines a les parades d’autobús a les urbanitzacions, presentada pel PP; i una altra per al trasllat dels serveis ubicats en immobles de lloguer a immobles de titularitat municipal, presentada per VR. Aquestes mocions van ser aprovades per Junta de Portaveus.

També vam votar favorablement a les mocions de CDC que demanaven la declaració de la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans, la de l’impuls del cinema en català en el cicle del cinema de La Sala, i també la de rebuig a la suspensió del Decret català sobre pobresa energètica per part del Tribunal Constitucional. Per altra banda, vam votar favorablement a la moció del PP sobre la commemoració del IV Centenari de la mort de Miguel de Cervantes.

Només vam abstenir-nos a la moció presentada per Ciutadans, que demanava reclamar a la Generalitat garantir el finançament de les escoles bressol de Rubí. Tot i no estar en desacord amb el rerefons de la moció, creiem que és una demanda que no es pot fer sense tenir en compte la situació financera de la Generalitat, tal com també van expressar els grups municipals d’ERC i CDC.

L’AUP al ple del mes d’abril
Etiquetat a: