Arriba el 25 de novembre un any més i durant uns dies, les entitats, plataformes, associacions i, també els partits polítics, ens disposem a organitzar tot una sèrie d’activitats, cursos, xerrades i demés al voltant de la violència masclista; com si el calendari ens obligues a parar un moment i recordar que el masclisme ens mata.

Des del 2003, quan es van començar a recollir dades oficials, s’ha comptabilitzat l’assassinat de més de 1000 dones, superant les 854 víctimes d’ETA amb que tant s’acostuma a omplir la boca l’Estat i tots els seus aparells.

Malgrat l’emergència feminista que vivim no trobem cap resposta en les institucions:

-Ni en les polítiques que dediquen una setmana als fets, obligades per l’agenda pública, enlloc d’estructurar propostes transversals i valentes!

-Ni en les policials que ofereixen una resposta on la dona ha de renunciar al seu dia a dia, amb un sistema pensat per la gent que té la seva documentació regulada.

-Ni en les judicials que s’emmascaren en lleis pensades i fetes per homes, que perpetuen la dona com a víctima i ens aboquen a haver-nos de justificar  constantment.

Estem enfadades, plenes de ràbia col·lectiva i amb ganes bojes de contraatacar el masclisme estructural que vivim dia a dia, arrelat en totes les esferes del sistema capitalista en el que vivim.

Per això, passem a l’acció! Des de l’AUP hem creat una comissió feminista, un espai de treball no mixt format per dones diverses de Rubí que té l’objectiu de posar la vida i el feminisme al centre del nostre dia a dia.

  • A la institució, presentem una moció ja aprovada al novembre de 2015, per la creació d’un centre d’autoempoderament feminista; tot i l’aprovació, l’equip de govern mai ho ha prioritzat i no s’ha fet cap pas per tirar-lo endavant. Ens reiterem en la necessitat d’invertir en polítiques preventives, co-gestionades pels col·lectius feministes! 
  • Al carrer, iniciem un centre d’empoderament feminista itinerant pels barris de Rubí que ompli de contingut i ens permeti veure amb ulleres feministes tots els racons de la nostra ciutat: parlarem d’urbanisme, de com ens sentim en l’espai públic, de les situacions de violència que vivim individualment i volem entomar en col·lectiu. Un espai col.lectiu on totes les experiències de vida tinguin cabuda: les precàries, les obreres, les racialitzades, les migrades, les lesbianes, les trans, les identitats dissidents, les dones amb diversitat funcional, així com de cultura i art, com un alternativa a la seva barbàrie.

La propera trobada serà el 4 de desembre a les 19h al CRAC! (C/Sant Joan, 1)

Convençudes que allò personal és polític!

Passem a l’acció! Ens veiem als barris!

L’AUP Rubí davant del 25N: feminisme, autoempoderament i mobilització al carrer!
Etiquetat a: