RDP manifest escola publicaFoto: Crida per Sabadell

L’AUP, així com la resta de Candidatures Alternatives del Vallès, s’ha adherit al Manifest en defensa de l’escola pública als municipis de la nostra comarca.

En aquest manifest, es denuncia la situació actual de l’educació pública a Catalunya: mancances de manteniment i adequació d’espais, retallades en els pressupostos en educació pública, aplicació de mesures restrictives en el marc de la crisi, reducció de ràtios…

Des dels municipis del Vallès Occidental, i des dels ajuntaments i diverses plataformes de base de la comunitat educativa, demanem als Serveis Territorials d’Ensenyament posar en valor la planificació educativa, de la qual els ajuntaments i governs locals en són coresponsables; el manteniment de totes les línies a la preinscripció, reduir les ràtios per mantenir els grups i la millora de la qualitat educativa, millores en els edificis i equipaments dels centres educatius, així com la construcció de centres públics; la supressió dels concerts a escoles d’elit i que segreguen per sexe i l’obertura d’un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model educatiu.

Podeu llegir el manifest sencer en aquest enllaç.

L’AUP s’adhereix al manifest en defensa de l’escola pública del Vallès Occidental