Article de l’AUP a l’edició de la revista La Ciutat amb motiu de la Festa Major 2022 

Si llegeixes això és que t’ha arribat la nova edició de La Ciutat. La darrera va ser el novembre del 2019, amb l’inici del nou mandat a l’Ajuntament, i ens diuen que aquesta arribarà  per la Festa Major, la darrera abans de les properes eleccions i la primera “normalitzada” d’aquests tres anys

Anys estranys, dolorosos, crítics; encara molt presents a les nostres espatlles, plens de pèrdues individuals i col·lectives. Segurament per això, els darrers esdeveniments festius de la ciutat són plens a vessar. Necessitem tornar a connectar entre nosaltres, gaudir, recuperar el riure, les relacions, cuidar-nos en col·lectiu.

A l’AUP hem estat fent propostes i insistint al govern i a la resta de partits locals en la importància de cuidar-nos, de posar recursos i esforços en pal·liar el xoc de la crisi per a afrontar-la i aturar les situacions d’exclusió, inseguretat, soledat no desitjada, etc

La cultura en les seves diverses expressions és un dels elements clau fer de Rubí una ciutat viva i cohesionada. Entre la cultura, també les festes majors, de barri i de ciutat. Però ens podem preguntar: quin tipus de festes majors faríem cadascú de nosaltres si governéssim? Com donaríem suport als grups locals, artistes, creadores, associacions, a l’oci jove, al de la gent gran, al d’infants, als barris i a la ciutat? Com repartiríem els diners dels impostos de tothom en la política cultural, sense deixar de banda altres necessitats del municipi? 

Dedicaries 145.000€ al festival Los 40 Primavera Pop (i 10.500€ a los 40 Primavera Tour de FM)? Més de 200.000€ només per als grups del Rrandom? 350.000€ pel túnel de llum de Nadal? La gestió del Celler durant tot l’any rep menys de 27.000€, la Torre Bassas entorn 70.000€,  les subvencions a entitats culturals, 90.000€, i totes les polítiques de comerç no arriben als 350.000€, incloent els salaris de les tècniques que hi treballen. 

A l’AUP evidentment ens ho preguntem, i ho traslladem en propostes. A la nostra web auprubi.cat trobareu les propostes que hem fet arribar al govern el maig sobre cultura de proximitat i el març sobre oci nocturn segur per a joves. Seguim treballant en propostes #essencials per a la nostra ciutat. 

Tu, com ho faries?
Etiquetat a: