Les dades dels casos de Covid19 a Rubí durant les darreres setmanes mostren una evolució preocupant. La nostra ciutat veu incrementat el risc de rebrot setmana rere setmana i, ara ja, dia rere dia. Avui, se situa en el 477,10 quan la taxa per considerar un alt risc és del 100, xifra en la que estava situat el primer dia d’agost. 

La població es mostra alarmada i preocupada per aquesta situació a les portes d’una tardor que s’espera complicada: el sistema sanitari viurà la pressió dels habituals casos de grips, pneumònies o altres malalties hivernals que se sumaran als ingressos per la Covid19. Més encara si tenim en compte l’inici del curs i una represa important de l’activitat laboral.

Font: desconeguda

L’alcaldessa de Rubí va emetre una crida a la solidaritat, la col·laboració i la responsabilitat ciutadana el 30 de juliol a la web de l’Ajuntament i les xarxes socials. Després d’això, un silenci interromput per comptades publicacions a les xarxes socials de la pròpia alcaldessa o algun regidor, més enllà del recordatori periòdic en els perfils de l’Ajuntament del trio “mascareta + distància + higiene de mans” que publica també habitualment la Generalitat.

Des de l’oposició no hem rebut cap informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat fins que no se’ls ha preguntat, i encara així han estat dades parcials que no han respost a la nostra pregunta sobre els protocols i recomanacions a seguir en coordinació entre el Departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament. 

Des de l’AUP tornem a insistir en què cal una acció de govern decidida que vagi més enllà de la crida a l’ús de la mascareta, la higiene o la distància, però la realitat és que ni tan sols s’estan posant mitjans suficients per a fer aquesta senzilla crida. Els exemples són múltiples. Hi ha poques agents cíviques, que naturalment han fet torns de vacances; l’actuació sensibilitzadora tant d’aquestes com de la policia local deixen fora part dels barris i, un altre cop, les urbanitzacions; no s’han engegat propostes del propi govern com la sensibilització i repartiment de mascaretes descentralitzades a barris; no s’han acceptat propostes com les de l’AUP per tal d’intensificar la sensibilització amb cartelleria o ampliar els espais públics a l’aire lliure per a la realització d’activitats al carrer (i evitar al màxim, així, els espais tancats, on es produeix gran part del risc de contagi); etc.

Ens trobem doncs un govern que demana responsabilitat i col·laboració a la ciutadania, però no ofereix el lideratge, la presència, l’anàlisi transparent de la situació i les propostes d’acció que com a institució pública requereix una situació com l’actual. 

Covid i agost: on és el lideratge del govern?
Etiquetat a: