Abans de llegir el nostre posicionament, voldríem aclarir que hem marxat durant la lectura institucional perquè aquesta no s’ha consensuat amb els grups de l’oposició i per tant no ens representa.

Avui en aquesta plaça hi ha por, es respira por. Por a que voteu, a que decidiu en llibertat.

Hi ha por perquè qüestioneu els seus privilegis, perquè la vostra resposta és l’humor, l’alegria i els somriures. Hi ha por perquè ells no volen deixar d’administrar les seves molles, el vostre pa. Ells diuen: no voteu, no penseu… però sobretot no actueu. No trenqueu la lògica clientelar de la democràcia tardo-franquista. No qüestioneu un sistema que alimenta reis, reines, infantes i bufons. No qüestioneu a l’Alcalde, no qüestioneu al “Presidente”. Callats i obedients, amb el cap cot. Trànsfugues, paradisos fiscals, endolls, comissions i 3%. El poder no es comparteix, el poder es tanca, es segella. Retallades, ajustos, “mordidas”, comissions, finançament il·legal, sobres i sobresous.

Ara volen segrestar la vostra paraula. Diuen que és il·legal, il·lícit. I ens parlen de garanties, com si escanyar al poble que representen – o haurien de representar – en tingués. Diuen, diuen, diuen…

Tenen por de perdre la cadira, de perdre la clau del pany. Tenen por de vosaltres, de que aixequeu la catifa, de que prengueu el control…El dia 1 decidim, el dia 1 comencem a ser lliures, no com a súbdits sinó com a sobirans. El dia 1 no hem de tenir por. Ens mirarem als ulls i escollirem; sí o no.

I ells comprendran que no els necessitem. Sentiran l’alè del poble, i aquella por de perdre els privilegis, la por de perdre el seu reialme, tornarà tal dia com avui. Els recordarem que ens han de representar, que ells hi són perquè existim nosaltres. I Els recordarem qui són els imprescindibles, que el poble mana i el govern obeeix, que aquesta és la legitimitat democràtica i no la d’una constitució tancada a pany i forrellat per blindar a uns quants privilegiats.

Tot i la vergonya de que l’Alcaldessa de Rubí no vulgui facilitar el referèndum escudant-se en una legalitat caduca, des de l’AUP us demanem que no tingueu por, que parleu i participeu. Que sortiu als carrers i feu sentir la vostra veu. Us demanem que avui aneu a Barcelona perquè el món sàpiga que volem decidir el nostre futur. Us demanem que voteu el proper 1 d’octubre i sigueu protagonistes d’un nou temps. Des de baix cap a dalt. Sempre. Els politics al servei del poble, no a l’inrevés. Cal que ho recordem constantment i ho exigim tants cops com calgui. Catalunya serà el que vulguem tots i totes, no el que d’altres ens imposin.

Sí o no. No els fa por el resultat; els fa por la vostra llibertat de pensament.

Avui, en aquesta plaça, hi ha por. Però no és la nostra por.

Visca la nova República Catalana i visca Catalunya lliure!

Etiquetat a: