Avui ens trobem aquí per defensar una causa justa. Ens trobem aquí per defensar la democràcia. Ens trobem aquí per defensar que una sèrie de persones van decidir obeir un mandat i col·locar unes urnes, unes urnes que permetien al nostre poble respondre a diverses preguntes, diverses preguntes que preocupaven a la ciutadania, i sobre les quals era urgent contestar.

Avui, 13 d’octubre, ens concentrem per defensar que desenes, centenars, milers, milions de persones van sortir al carrer, de manera voluntària, tant per col·laborar en el dret de preguntar, com per col·laborar en el dret de respondre. Preguntar i respondre sobre afers que afectaven directament el seu futur, el futur de tot el poble català. Tal com expressa l’ANC en la seva convocatòria: «el que ha estat, fins el moment, el major acte de sobirania viscut a Catalunya les darreres dècades». I sí: amb somriures, desafiant la por, les amenaces, les traves.

Avui ens trobem aquí per defensar-nos davant dels atacs que responen al mandat democràtic del poble: posar les urnes, ésser consultades sobre les qüestions que afecten directament a les nostres vides, desobeir, i acabar essent imputades per preguntar, i per ésser preguntades.

I és per això que, des de l’AUP, ens unim a la concentració convocada per l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’Associació Catalana de Municipis. Defensem la democràcia, perquè compartim l’objectiu de decidir lliurement el nostre futur com a poble i com a classe. Hem començat a fer passos cap a una nova República, sota les directrius de la màxima expressió democràtica que és poder decidir quina nova República volem, quan la volem, i com la volem.

I, per tant, és per això que des de l’AUP ens oposem a la imputació de les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega, i també del president Artur Mas. Ens oposem a la seva imputació perquè van complir un mandat democràtic i popular – tot i que no és el que ens hauria agradat – que era, en comptes d’un procés participatiu, posar les urnes per consultar a la ciutadania en referèndum.

I, per tant, és per això que esperem que totes les persones que estem avui aquí, davant de l’Ajuntament, donant suport a les imputades per haver posat les urnes el dia 9 de novembre de 2014, se solidaritzin també amb les 23 imputades per haver posat les urnes en la jornada del 25 de maig de 2014, en la votació del Multireferèndum (cas que, finalment, es va arxivar). Aquestes persones potser no tenen noms tan coneguts com Artur Mas, Irene Rigau o Joana Ortega; aquestes persones potser no sortiran en portada als principals mitjans de comunicació o no seran tingudes en compte com a peces claus per allò que tots anomenem «el procés», però per a nosaltres sí que ho són, i és important recordar que, sense elles, potser no seríem on som.

De passada, cal recordar que nosaltres estem avui aquí defensant una causa justa, una causa tan justa com la de les 4 companyes i companys que fa uns dies es van enfrontar a un judici en què la Generalitat de Catalunya demanava fins a 12 anys de presó per haver participat en la darrera vaga general. Tampoc podem deixar de recordar que una altra causa justa és la de les companyes que van encerclar el Parlament el juny de 2011, com a símbol de protesta; o la de la Laura i l’Eva, de la CGT, condemnades per cremar una capsa plena de papers davant l’edifici de la borsa, i a les quals la Generalitat ha acabat retirant l’acusació ; o l’Isma i el Dani, que van passar 30 dies a la presó per participar a la vaga del 29 de març de 2012; o el Sergi, que tot just un 12 d’octubre com ahir, l’any 2011, participava en una manifestació antifeixista per la qual està condemnat a 3 anys de presó.

Moltes de nosaltres vam auto-inculpar-nos per la consulta del 9 de novembre, la màxima responsabilitat de la qual ha acabat recaient en el President, Artur Mas, i en les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega. És per això que, com ja vam fer en el seu moment, ens trobem al seu costat, auto-inculpades.

I tal com nosaltres demanem avui que es desimputin les tres persones assenyalades com a culpables per haver preguntat a la ciutadania, des de l’AUP demanem que es desimputi al poble català, als més de 2 milions de persones que van sortir al carrer a expressar-se de manera lliure i democràtica, i als milers i milions de persones que defensen qualsevol procés de ruptura amb l’statu quo actual.

Des de l’AUP apostem per la ruptura en tots els àmbits: per la ruptura amb un Estat que imputa un president que posa urnes al carrer; per la ruptura amb presidents que sancionin persones que posin urnes al carrer; per la ruptura amb un sistema que criminalitzi la crítica i la protesta, la llibertat d’expressió i els moviments de manifestació.

Fa pocs dies, el 27 de setembre, el poble català va tornar a fer una nova demostració de la seva voluntat de decidir lliurement el seu futur, amb una participació massiva a les eleccions plebiscitàries. I no ens deixarem trepitjar mai aquest dret.

Les urnes no s’imputen!
Etiquetat a: