La festa major d’enguany, com sempre, ha tornat a ser un èxit d’activitats i participació. Tot així, els membres de l’AUP hem estat valorant alguns aspectes de la Festa Major que creiem que es podrien millorar. Aquestes propostes es centren en aspectes de funcionament, ja que entenem que, tot i que creiem que també és necessari, el debat sobre el contingut i la dinamització de la festa és més complex i cal ampliar-lo a les entitats i a la ciutadania en general.

Les propostes són:

 1. Ampliar l’espai pel ball amb orquestra de la plaça de l’església, simplement obrint el cercle de cadires.
 1. Enjardinament de l’Ateneu per aconseguir ombra (varen tallar la magnòlia que hi havia i no s’ha replantat res).
 1. Revisar la política de preus d’alguns espectacles (esbart, coral).
 1. Evitar solapaments d’activitats importants: ballada de gitanes i desfilada de gegants, per exemple. I no centralitzar-ho tot al dissabte tarda-nit.
 1. Manquen papereres més grosses, sobretot al carrer fondo; les de les places i carrers estaven saturades.
 1. Les parades de menjar del mercat medieval provoquen embussos molt grans a les hores punta. Es fa difícil caminar pel carrer fondo, i en cas d’una emergència podria causar ferits. Potser les parades de menjar es podrien concentrar totes a la plaça Salvador Allende i treure-les del carrer fondo, o bé posar-les al voltant de la plaça Pere Esmendia, o a algun lloc que no aturi tant el trànsit de gent.
 1. La música en alguns espectacles (incloent el piromusical, ateneu, plaça Anselm Clavé, castell) està tant forta que fa difícil gaudir-ne.
 1. La cervesa que es distribueix a tots els espectacles és de força mala qualitat. Demanem que es deixi de treballar amb aquest distribuïdor.
 1. Creiem que no és lògic, ni ètic, ni transparent que una entitat s’encarregui de gestionar la relació amb els proveïdors de cervesa, les carpes de l’escardívol, etc. Creiem que ho ha de gestionar directament l’Ajuntament.
 1. Tenint en compte el cost econòmic, es podria plantejar la possibilitat d’un doble escenari a l’escardívol per tal que: 1) no hi hagi parades tan llargues entre actuacions, 2) hi hagi un repartiment dels beneficis més homogeni entre les diferents entitats.
 1. El programa de festa major en paper no ha arribat a tot el veïnat. Al punt d’informació estava esgotat el mateix divendres al vespre, i la persona que hi atent tampoc sabia com baixar l’app al mòbil. A més, per estalviar paper, proposem que pels propers anys s’enviï només el programa resumit, ja que l’ampliat és molt de paper.
 1. Al web de l’Ajuntament era difícil trobar-hi el programa (la gent ha fet servir altres vies abans que el web).
 1. Cap el 2010 es va aprovar una moció que demanava estudiar si era factible posar uns punts d’alimentació elèctrica al pàrking de Rubí+D per tal que les atraccions no haguessin de tenir generadors de gasoil que contaminen força l’aire i fan molt soroll. Es va completar aquest estudi? què va concloure? En cas de que no es fes, proposem estudiar-ho per l’any vinent.

Aquestes propostes de millora de funcionament de la Festa Major de Rubí s’han fet arribar al regidor de cultura, Moisés Rodríguez.

Etiquetat a: