Ahir, al Ple del mes de juliol, l’alcaldessa Ana Maria Martínez va acabar el Ple acomiadant el regidor sortint Pau Navarro amb un “hasta mañana”. El propi regidor, en la seva intervenció per acomiadar-se del seu pas per la regidoria, va parlar de què no era un adéu, perquè continuava a la política… és a dir, en el govern.

Podemos i l’antiga iniciativa per Catalunya tenen un pacte per aquest mandat, per a organitzar el temps que està cada formació en l’Ajuntament. Ànnia Garcia per Comuns i Andrés Medrano per Podemos seran regidores tot el mandat 2019-2023, repartint-se el paper de portaveus primer per Comuns i després per Podemos. El tercer regidor, Pau Navarro, d’En Comú, havia de deixar el càrrec el maig del 2021, per donar entrada a Elena Montesinos, de Podemos, que farà els darrers dos anys. 

Ahir 22 de juliol Pau Navarro va deixar el càrrec com a regidor.

D’esquerra a dreta: Andrés Medrano, Ànnia Garcia i Pau Navarro
Imatge: Tot Rubí https://www.totrubi.cat/actualitat/politica/en-comu-podem-de-rubi-presentara-tres-mocions-de-caracter-social-i-mediambiental_2072504102.html

Avui 23 de juliol, té nova feina: assessor de govern, ocupant el lloc d’Eva Candela. Aquesta, actualment diputada pel PSC, havia d’encarregar-se de promoure el Pla d’Ordenació Urbana Municipal, un dels projectes més importants que afronta la nostra ciutat i que ha de definir el seu futur. El nou assessor no està ni de lluny especialitzat en urbanisme però sembla que, per ara, servirà.

Més greu encara, però, és que En Comú Podem, la formació política que proclama estar al govern de la ciutat amb el PSC perquè han escollit una opció “valenta” (i així ho van reiterar ahir al Ple), la de ser al govern per a afrontar les incomoditats del poder i des d’allà transformar la ciutat; En Comú Podem, la formació política que pretén regenerar la democràcia, arrossega tots els tics d’allò que diuen voler transformar. Entre ells, les portes giratòries.

Fins el moment, en aquests dos anys de mandat, han recol·locat el regidor que havia de marxar, però és que ja van fer una selecció de personal irregular per a col·locar en la gerència de PROURSA a una persona propera

A l’inici de mandat, a més, van fer suport a l’increment salarial dels càrrecs electes proposat pel PSC. A més, tant PSC com ECP tenen una assessora de partit, pagada per totes nosaltres, i les 4 persones assessores de govern i escollides a dit (entre elles, el nou assessor). En total, 250.000€ anuals en salaris a més de les 13 persones que formen el govern. 

Des de l’Alternativa d’Unitat Popular ens sembla greu i profundament antidemocràtica la pràctica dels partits per a col·locar la seva gent en uns o altres càrrecs, de forma opaca i sense processos de selecció clars, públics i transparents. Creiem que aquest és un fet que la ciutadania denuncia de forma recurrent, i que provoca l’increment de la desconfiança en la política i la possibilitat d’exercir-la de forma honesta i desinteressada.

El fet que persones que entren com a regidores amb convicció acabin acceptant, promovent o validant dinàmiques que anteriorment criticaven reforça la necessitat que des de l’AUP sempre defensem, i és que, en la política representativa, cal renovació i no allargar l’estada en els càrrecs.

Com a acomiadament, una benvinguda? Portes giratòries
Etiquetat a: