Dilluns passat l’AUP vam fer una roda de premsa per denunciar la deixadesa de l’Ajuntament pel que fa al patrimoni arquitectònic del municipi i demanar que es comencin a emprendre accions per revertir aquesta situació. L’objectiu final és que la ciutadania pugui gaudir d’aquests equipaments, tot cobrint necessitats que la ciutat actualment té (ex: xarxa de centres cívics).

La roda de premsa la vam fer davant de la casa que l’Ajuntament té a Abat Escarré. A la roda de premsa vam explicar que actualment aquesta casa està ocupada, i ho vam explicar no com a denúncia sinó com una realitat que té unes causes. L’objectiu no era criticar el fet de l’ocupació en sí, doncs entenem que l’ocupació com a acte reivindicatiu és un acte totalment lícit i una expressió més de la situació que actualment viu el país arrel de l’especulació, la bombolla immobiliària i les males polítiques d’habitatge i de dinamització del patrimoni públic. En aquest sentit, volem recordar que l’AUP ha fet nombroses propostes per incrementar el parc d’habitatge públic per esmorteir la urgència habitacional que pateix la ciutat.

Com dèiem, doncs, l’objectiu era posar de manifest l’abandonament que l’Ajuntament ha fet d’aquest i de molts altres equipaments, que haurien d’estar en funcionament tot fent un servei públic cap a la ciutadania de Rubí.

Des de l’AUP creiem que l’ús que finalment tingui aquest i altres espais l’hem de decidir tota la ciutadania en conjunt, a través del Pla d’Equipaments que tant hem reivindicat i que es va iniciar a principis de mandat. Per tant, que la casa actualment estigui ocupada, mentre no se li dóna un ús des de l’administració, ens sembla perfecte.

Lamentem, doncs, si hi ha hagut cap malentès en referència a l’objectiu de la roda de premsa i la moció que presentarem.

Nota aclaridora de l’AUP: El problema no és l’ocupació, sinó la deixadesa de l’Ajuntament