La confecció de la llista s’ha començat a treballar

L’Assemblea d’AUP va descartar el dilluns a la tarda formar part d’una candidatura conjunta amb altres forces, tal com havia plantejat un sector d’EUiA per continuar donant suport al projecte d’unitat popular al qual es va sumar l’any 2015. L’Alternativa va decidir rebutjar aquesta proposta i continuar treballant i defensant el seu projecte municipalista, comptant amb el suport d’alguns exmilitants i militants d’EUiA crítics amb la decisió presa per part de la direcció local de l’organització.

Ambdues parts – l’assemblea d’AUP i els representants d’EUiA – van convenir que les formes d’anunciar la decisió de passar a donar suport als Comuns no van ser les millors, i es van comprometre a mantenir una comunicació cordial per tal de no dificultar possibles acords en aquelles àrees en que coincideixin després de les eleccions de 2019. El trencament, doncs, es produeix a nivell organitzatiu però no polític, ja que les dues formacions creuen que poden compartir molts projectes en el futur.

En aquest sentit, l’AUP vol reivindicar el caràcter d’assemblea conformada per persones a títol individual, independentment de les militàncies polítiques de cadascú, i es reafirma en el seu compromís amb la ciutat. La majoria de les persones que participen i col·laboren a l’AUP no tenen una militància exclusivament política sinó que ho són d’altres espais, com entitats mediambientals, artístiques, de cultura popular o en favor de l’acollida de persones refugiades, entre d’altres. Entre totes aquestes persones que participen de l’assemblea s’està construint un model de ciutat mitjançant unes jornades de treball a les que tots els rubinencs i rubinenques tenen les portes obertes.

Finalment, des de l’AUP es comparteix un dels objectius d’EUiA i els Comuns, així com d’altres forces polítiques, que és posar fi al govern del PSC i les seves maneres de fer política i de gestionar l’Ajuntament, així com evitar futurs governs de dretes a la ciutat de Rubí. La formació de l’esquerra independentista considera que la millor manera d’aconseguir-ho, i per tant, construir una alternativa al model de ciutat i de gestió, és seguir en la línia d’aquests tres anys de mandat, en què han fet moltíssimes propostes en forma de mocions o aportacions a qüestions municipals rellevants com el POUM, els Pressupostos, les Ordenances, les polítiques d’habitatge, la gestió de l’espai urbà, els equipaments, el Parc de Ca n’Oriol… i així ho continuaran fent fins al maig de 2019.

L’Assemblea d’AUP decidirà la llista electoral per les eleccions de 2019
Ja fa uns mesos que l’Assemblea de l’AUP va reunir-se per establir uns criteris per a la confecció de les llistes. Per a la formació, el més important no son els noms que encapçalin la llista electoral sinó aprofundir en el projecte per la ciutat i, a partir d’aquí, consensuar una llista de persones disposades a defensar-lo.

L’AUP es presentarà a les eleccions de 2019 amb un projecte municipalista renovat i amb el suport de militants de diversos espais