Com bé sabeu, a l’AUP el pas per la institució és, amb molt d’encert, de curt termini. Per qüestions professionals plegaré de regidora abans d’acabar el mandat, però la implicació amb la ciutat continuarà. És quelcom que m’apassiona, no ho puc negar, i m’agradaria que a més gent li apassionés, tot i que puc entendre que de vegades, vist des de fora, costi d’entendre com funciona tot plegat i com es prenen les decisions. Especialment aquest mandat, que ha estat ben ple “d’espectacles”.

En aquest període de 3 anys a mi també m’ha costat entendre moltes coses. M’ha costat entendre que s’hagi actuat alterant, de manera perversa, els resultats a les urnes, amb decisions que no ajuden a que la ciutadania cregui en els seus representants ni en la institució. M’ha costat entendre perquè la política massa sovint talla les ales a la iniciativa, a la creativitat i al talent. M’ha costat entendre perquè costa tant prioritzar la ciutat respecte a d’altres interessos, ja siguin de partit o personals. I en aquest mateix sentit, m’ha costat entendre perquè no es poden fer debats sincers i pausats per assolir un consens de ciutat en aspectes estratègics.

Però no tot ha estat negatiu. Ser regidora m’ha permès conèixer i entendre com funciona l’administració local i els límits que té, perquè en té més dels que podem imaginar. També m’ha donat l’oportunitat de conèixer bons professionals, gent amb ganes de fer coses i que les voldrien fer molt millor; només els calen els recursos i l’acompanyament adequats que sovint els manquen. I sobretot he après a treballar amb persones (tant tècnics com polítics) que potser no pensen igual que tu, però que parlant i debatent, amb tots els elements sobre la taula i amb transparència, pots arribar a una entesa. Parlar i debatre, aquesta és la qüestió.

No em vull allargar massa ni fer un sermó, però així és com valoro el meu pas per la casa de tots els rubinencs i rubinenques. Me’n vaig amb temes molt importants de ciutat sense tancar, o que corren el perill de tancar-se malament, i que tenen un impacte en l’activitat sociocultural de la ciutat i en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Rubí; el POUM, el Pla de Mobilitat, el Pla d’Equipaments (sense cap nou equipament en marxa en aquests 3 anys) o el Parc de Ca n’Oriol en són quatre exemples. Però tampoc cal entrar ara en un debat de l’estat de la ciutat.

Per anar acabant, vull agrair l’oportunitat d’haver pogut compartir aquest viatge amb en Jordi i l’Aitor, ha estat un plaer i a més ens ho hem passat molt bé. Gaudir del que es fa és molt important, altrament perd sentit. I tenir companys de viatge que t’ajudin a mirar-ho tot amb perspectiva i certa distància encara més. En aquest sentit, gràcies també a totes les “AUPaires”. Jordi, Aitor, espero que amb l’Albert, el vostre nou company, pugueu seguir gaudint de la mateixa manera. Ànims, Albert!.

Desitjar a la resta de regidors molta sort i encerts, sobretot encerts (la sort és relativa i només té sentit si es treballa amb honestedat) tant en el que queda de mandat com en el pròxim que vindrà.

Agrair també la tasca de comunicació als mitjans de la ciutat, que mai fallen i han estat a totes les batalles.

I finalment agrair a tota aquella ciutadania que ens ha acompanyat al llarg del mandat, fent arribar queixes, informació, propostes, reflexions i crítiques constructives. Rebre aquestes opinions ajuda a obrir mirades i a no quedar-te tancada en el teu propi món. Al cap i a la fi, estem aquí per fer d’altaveu de les demandes i propostes de la ciutadania. I veure que estàs més acompanyada del que a vegades et sembla és d’agrair i és el que fa que pregui sentit ser a la institució.

Sense més, desitjar-vos a tots i totes un molt bon estiu. Moltes gràcies i fins aviat!

Discurs de comiat de la regidora Mireia Gascon