col%c2%b7lector-can-xercavins-1

L’AUP ha criticat aquest migdia en una roda de premsa la inoperància del Govern en la qüestió del desviament del col·lector de Can Xercavins, que solucionaria l’abocament d’aigües fecals al Torrent de Can Xercavins. Els veïns de La Plana del Castell han acompanyat l’AUP en aquesta roda de premsa, ja que són els principals afectats pel problema dels abocaments.

Des de l’Alternativa d’Unitat Popular fa temps que es demana a l’Ajuntament quines accions es preveuen per solucionar aquest problema, i el què es reclama des de la formació independentista és un projecte integral de tot el col·lector des de Can Mir, ja que està malmès des de fa molts anys.

Igualment, creuen que la intervenció per desviar un tram del col·lector és necessària, i denuncia que “sabem que l’Agència Catalana de l’Aigua està disposada a posar 2 milions d’euros pel finançament de l’obra des del mes de març, però demana que l’Ajuntament entregui un projecte”, explica Mireia Gascon. “El projecte s’ha de tenir enllestit el 31 de desembre, i fins fa uns dies no s’ha començat a treballar per fer els estudis tècnics”, critica. Amb això, la formació tem que el projecte no estigui enllestit a temps i es perdi la possibilitat d’obtenir aquest finançament per part de l’ACA. A més, segueixen pendents de la proposta de Pressupostos del Govern municipal “per comprovar si s’hi ha inclòs la part dels diners que li pertoca posar a l’Ajuntament per acabar l’obra satisfactòriament”. 

L’AUP també creu que l’Ajuntament hauria d’haver tingut el projecte integral on es plantegés treure el col·lector des de Can Mir, i no només en un dels trams, redactat des de fa molts anys. Per això no s’entén i “sap greu que es faci tot a última hora sabent des de fa temps la problemàtica del col·lector”, conclou Mireia Gascon.

L’AUP critica la inoperància del Govern per donar solució a l’abocament d’aigües fecals al Torrent de Can Xercavins