AUP + Stop Abocadors (1)

Aquest dijous 15 de desembre es reunirà la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, a les 9.00 del matí, i inclourà dos punts de l’ordre del dia que afecten a Rubí. Per una banda, es portarà a aprovació definitiva el Pla Especial Urbanístic de Regulació de les activitats extractives i la seva restauració, aprovat al Ple extraordinari del passat dimecres dia 7; i per una altra, a aprovació provisional el Pla Especial Urbanistic per a la creació d’un sistema urbanístic destinat a infraestructura de gestió de residus de Can Carreras i Can Balasc.

Aquest Pla Especial Urbanístic va ser presentat l’any 2011 per l’empresa Arrins SL, i té l’objectiu de convertir el forat de l’activitat extractiva Sibila, a Can Balasch, en un abocador de residus no perillosos; és a dir, que l’aprovació d’aquest Pla permetrà l’obertura d’un dipòsit controlat de residus no perillosos al paratge de Can Balasc de Rubí.

Des de l’AUP recordem que el Pla d’Extractives ha de protegir el territori de més activitats extractives i regular-ne la seva restauració – per tant evitar que no tots els forats s’acabin convertint en abocadors – i, per tant, entenem que ha de ser prioritari. El PEU de Can Carreras i Can Balasch és un negoci d’un privat que, a més a més està pressionant «a tort i a dret» perquè s’aprovi el seu pla, un Pla que l’AUP considera, per la informació que té, que no compleix tots els requisits per poder portar endavant la seva tramitació.

Així doncs, des de la formació es pregunten per què s’ha inclòs aquest punt a l’ordre del dia (aprovació del PEU de Can Balasch) i tampoc entenen per què s’ha allargat tant l’aprovació definitiva del Pla d’Extractives. Aquest fet – que tots dos punts es duguin a aprovació en la mateixa reunió – només fa que augmentar les sospites que ja va manifestar l’AUP sobre les possibles pressions de l’empresa gestora per evitar l’aprovació del Pla d’Extractives.

(Ampliarem informació)

La CTUB podria obrir la porta a l’obertura de l’abocador de Can Balasch aquest dijous