img_20161022_111449

L’Alternativa d’Unitat Popular veu amb bons ulls la proposta que va plantejar ahir el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, de comprar l’Hospital General de Catalunya per fer-lo 100% públic. Aquesta és una proposta que estaria en la línia del Pla de Treball de l’AUP i que més recentment s’ha fet arribar a l’equip de Govern de Rubí en el marc de l’elaboració del Pla d’Equipaments de Rubí (veure entrada).

Tot i que es mostren prudents a l’espera de conèixer més detalls sobre la proposta anunciada ahir divendres, els independentistes creuen que cal apostar per aprofitar l’equipament ja existent de l’Hospital General que no pas continuar reclamant la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer tal com estava concebut en el projecte de l’any 2010.

En aquest sentit, l’AUP ha estat crítica amb la resposta de l’alcaldessa, Ana María Martínez, ja que desconeixien en absolut que l’equip de Govern hagués iniciat converses amb inversors privats per tal de finançar la construcció del nou Hospital. Els independentistes creuen que “no són les maneres” de fer anuncis, i que caure en la “política-espectacle” en temes com la construcció d’un Hospital no ajuda precisament a millorar la percepció ciutadana respecte a l’acció política.

A més, afegeixen que abans de presentar propostes a la Conselleria de Salut, tal com l’alcaldessa va dir que tenia previst fer d’aquí a un mes, s’hauria de tenir aprovat el Pla d’Equipaments i el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal – que en la seva memòria social, completament desfasada segons l’AUP, inclou la proposta de construcció d’un nou hospital comarcal sense tenir en compte cap tipus d’alternativa.

Així doncs, i a l’espera de conèixer la proposta concreta del Conseller de Salut, l’AUP reclama diàleg i acostament de posicions. Un cop es coneguin els detalls de les negociacions, l’Assemblea d’AUP valorarà els mateixos i emetrà el seu posicionament definitiu.

L’AUP veu amb bons ulls la proposta de compra de l’Hospital General, a l’espera de conèixer-ne més detalls