IMG_7307

L’AUP ha celebrat aquest cap de setmana la seva primera Assemblea General, que s’ha centrat en les propostes de millora organitzativa i les línies estratègiques a seguir fins a la propera Assemblea General, que serà el proper mes de juliol.

Amb el títol “Generar, i no reaccionar”, l’AUP va aprovar el dissabte dia 30 de gener una estructura de funcionament que pretén reforçar els mecanismes de participació als propis membres de l’Assemblea, que provenen de militàncies, ideologies, disponibilitats, edats… molt diferents. La idea global és implicar a les persones que creuen en el projecte a aquells elements o peces del Pla de Treball que els interessin, però sense perdre l’esperit radicalment democràtic i que l’assemblea tingui tot el poder de decisió.

Per altra banda, es pretén evitar que l’activitat del moviment polític de l’AUP giri exclusivament al voltant de la feina institucional, ja que, segons la formació, “cal trepitjar carrer” per tal de conèixer la realitat i donar a conèixer les nostres propostes. Un dels pilars de l’AUP és la participació ciutadana, i un dels objectius de la proposta de millora organitzativa és afavorir-la al màxim.

Així doncs, l’AUP vol obrir-se a la ciutat fent partíceps del projecte a aquelles persones interessades per temàtiques concretes, que es treballaran en diverses Comissions, i que seran debatudes en assemblea cada quinze dies. Les Comissions creades originalment per l’AUP s’han reestructurat en Economia i Municipalisme, Cohesió Social, Espai Públic, Territori i Medi Ambient, Educació i Cultura i Antipatriarcal. Aquestes, alhora, podran generar Taules de treball sobre temàtiques diferents, com ara el POUM, el Pla d’Equipaments, la Municipalització dels serveis o la Diversitat Funcional. La formació recorda que totes aquestes reunions són obertes, i el calendari és públic tant a la pàgina web com a les xarxes socials.

Aquesta proposta de millora organitzativa sorgeix de la constatació de les problemàtiques que genera el dia a dia, i pretén reforçar l’espai de debat i proposta política més enllà de la generació d’activitat institucional. Amb això, “generar i no reaccionar” és l’objectiu de la documentació aprovada per l’assemblea, perquè es busca que l’AUP generi discurs, propostes, accions, debats, participació… més enllà de l’exigència del dia a dia institucional.