Al proper ple de gener, l’AUP presentarem una proposta per recuperar una zona d’oci aquàtic a la zona de l’Escardívol, com ja teníem fa uns anys amb la piscina municipal. Proposem construir una piscina d’onades artificials per a la pràctica de surf a escassos metres de la riera.

Recentment, arran del canvi de planificació de la zona de Correus que ordena la construcció de tres blocs de pisos, hi ha hagut un debat important a la ciutat sobre què fer en aquell espai. Malgrat que la proposta inicial de l’AUP era la de construir un gran parc urbà, hem de donar la raó al govern en un aspecte: és una proposta que requereix d’una inversió important tant per l’expropiació del terreny (que és privat!) com del manteniment del possible parc. 

Després de les inversions en el FabLab, la Superson, la platea del Casino o els cinemes és normal que no tinguem diners per fer una inversió com aquesta. Per això, hem revisat la nostra proposta inicial i creiem que una zona d’oci amb diferents piscines podria tenir un millor encaix:

  • En primer lloc, perquè l’Ajuntament de Sabadell ja ha renunciat al SURFCITY, el projecte personal de Marta Farrés per crear la piscina d’onades més gran del sud d’Europa. Quin millor lloc per fer aquesta piscina a l’Escardívol on ja tindriem onades de forma natural i sostenible?
  • En segon lloc, perquè aquest projecte permet tenir un retorn ràpid i efectiu de diners per a l’Ajuntament amb el cobrament d’entrades, fet que amb el parc urbà no podríem garantir.
  • En tercer lloc, perquè ajuda a continuar posant Rubí al mapa amb una proposta que genera identitat i estima cap a la ciutat. A més, permetria, per exemple, oferir una experiència més completa a les assistents del festival 40 principales o Rrandom, amb la venda d’entrades VIP que permetin l’accés a les diferents piscines.

Per això, proposem al ple els següents acords:

  • Iniciar els tràmits per declarar la zona de Correus i Cal Corrons d’interès general per a la ciutat.
  • Tramitar l’expropiació d’aquells terrenys que siguin privats i necessaris per la projecte.
  • Establir els contactes necessaris amb tots els agents que es vulguin implicar en la creació del projecte.
  • Informar dels acords al Comité Olímpic Internacional, per tal de presentar la nostra candidatura a futurs jocs olímpics.
Una zona d’oci aquàtic a l’Escardívol, la nova proposta de l’AUP