El ple del mes de febrer va estar marcat per les protestes que es van desenvolupar a l’exterior de l’edifici de l’Ajuntament: la comunitat educativa de l’Escola del Bosc, que reclamava la construcció del nou edifici després de deu anys en barracons; els treballadors i treballadores de Continental, immerses en el procés de negociació de l’empresa per la venda de la planta de Rubí; i la Plataforma Rubí Sense Abocadors. La Plataforma a més era protagonista, també, a l’interior del ple, ja que tots els grups de l’oposició presentàvem una moció a demanda de la pròpia Plataforma, perquè l’Ajuntament es posicionés políticament mostrant el seu rebuig a la instal·lació d’un nou abocador a la nostra ciutat, que sembla serà una realitat ben aviat.

Recordeu que podeu llegir una crònica vivencial del Ple que va fer la nostra regidora amb el significatiu títol d’Implosionem, aquí.

Mocions amb debats tensos

En aquest ple, des de l’AUP, vam presentar una moció per promoure les activitats extraescolars com a mesura per prevenir les desigualtats. La moció la podeu trobar en aquest enllaç, i aquesta va ser la nostra intervenció per defensar-la, amb una rèplica a ERC inclosa, on expliquem el perquè de presentar una moció sobre aquest aspecte específic en l’àmbit de l’educació, un dels punts forts del nostre pla de treball.

De la resta de mocions, vam votar a favor de totes: la de Veïns per Rubí demanant una millora dels parcs infantils; la d’En Comú Podem per adherir-nos a la Declaració del Plàstic d’Oslo, i també la de la creació d’una comissió de seguiment de les obres municipals presentada per ERC, i vam aprofitar per adreçar una demanda directa al govern, i és que la web de contractació pública es mantingui actualitzada de manera convenient, a més de proposar comissions sectorials de participació i seguiment de les diverses, per exemple als barris. També vam votar favorablement a l’altra moció d’ERC per instaurar el vot telemàtic als plens, tot recordant la moció en un sentit molt similar presentada per l’Aup fa menys d’un any.

Tot i que també vam contribuir a l’aprovació per unanimitat de la moció que presentava l’equip de govern amb una bateria de mesures en clau feminista, va ser un sí crític, ja que entenem que hi ha una diferència abismal entre el que hi ha en el paper i la realitat de l’Ajuntament de Rubí.

La moció presentada a instàncies de la Plataforma Rubí Sense Abocadors per mostrar el rebuig a l’obertura del nou abocador de Can Balasc, presentada per tota l’oposició, no va tenir el suport del govern municipal, tot i que es va poder aprovar gràcies a la seva abstenció. Un cop més, no podem entendre aquesta actitud per part del govern del PSC i En Comú-Podem – com ja vam manifestar en un dels articles de L’Alternativa, la revista municipalista -, i per això els vam demanar, bàsicament, més valentia política. Tot seguit podeu sentir la intervenció de la nostra regidora, Betlem Cañizar, al respecte, però podeu veure el debat complert (36 minuts) aquí:

El govern segueix sense donar resposta a preguntes adreçades al gener

En el darrer tram del ple, a Precs i Preguntes, vam adreçar al govern diverses qüestions: que s’atengués la petició de reunió de l’ADF de Rubí amb la regidora Marta Oliva de manera urgent, que es reposin els arbres talats, entre d’altres, a la plaça del Domènech; per què només es preveuen 50.000 € al Pressupost de la Generalitat per al col·lector de Can Xercavins, aclariments sobre la destinació de 160.000€ per a extraescolars que apareixen en el Pla d’Infància i Adolescència, i tota una bateria de preguntes relacionades amb qüestions de feminisme.

A més, hores abans del ple vam rebre la resposta a les preguntes que havíem adreçat al gener, però no totes: de fet, hi ha preguntes que ni tan sols consten a l’acta, com l’explicació de què va passar amb el concert d’Amaral que es va programar “per sorpresa” a l’octubre a La Sala, i que ja havíem fet el mes de novembre sense rebre resposta. Tampoc no s’ha respost, ni apareix en l’acta de precs i preguntes, quins són els plans del govern respecte de la nau de la Superson; ni els motius pel desistiment de l’obra del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, un dels acords entre l’AUP i el PSC per a l’aprovació del Pressupost de l’any 2016.

Crònica del ple. Febrer 2020
Etiquetat a: