L’AUP denuncia, un cop més, irregularitats i una escandalosa falta d’ètica en la gestió de RRHH de l’Ajuntament. En un mandat en el que hi havia un compromís previ de totes les forces polítiques per posar ordre a la plantilla municipal, respectant els drets laborals dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, la gestió per part del PSC ha estat protagonitzada per irregularitats i moviments per beneficiar a persones pròximes al partit, dues d’elles investigades per pràctiques corruptes i il·legals.

L’últim cas ha estat el de la persona que actualment ocupa el càrrec de recursos humans (RRHH). Aquesta persona, María Ascención Díaz, que no és membre de la plantilla municipal, va ser reclamada per l’Ajuntament de Rubí, per incorporar-se al servei de RRHH. No només denunciem la irregularitat de la seva incorporació com a cap de RRHH, sinó que per a l’AUP és totalment inacceptable i escandalós posar una persona imputada per un cas corrupció (Cas Mercuri) al capdavant de RRHH de l’Ajuntament.

La peça 31 del Cas Mercuri investiga les possibles col·locacions irregulars de persones al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l’AMB. En aquesta peça declararan com a imputats l’ex-Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos Garrido, i Francisco Fernández Ortega, Joan Fresno Haro, i María Ascención Díaz García. Se’ls acusa a tots quatre dels possible delictes de corrupció contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació.

El PSC ens ha tingut acostumats durant tot el mandat a moviments unilaterals, no respectant a la plantilla municipal, i beneficiant militants i simpatitzats del seu partit. Però en aquest cas, i en el cas del candidat a gerència de PROURSA (incorporació que vam aturar gràcies a la denúncia de l’AUP), la situació és més greu perquè estem parlant de persones investigades per casos de corrupció en administracions públiques.

L’AUP sempre hem cregut que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament mereixen un respecte, i especialment una feina transparent i curosa a l’hora de regularitzar la plantilla per respectar els seus drets. Per tant, la figura del o la cap de RRHH és clau per assegurar aquests objectius. Des de l’AUP creiem que es pot fer un concurs públic net i transparent per trobar la persona adequada, o fins i tot es pot buscar dins la plantilla municipal la persona adequada per assumir aquestes funcions. Però en cap cas aquest lloc ha de servir de refugi de militants o simpatitzants amb problemes.

Exigim el cessament d’aquesta persona en les seves funcions de cap de RRHH, i exigim la dimissió del regidor Moisés Rodríguez Cantón com a màxim responsable de l’Àrea de Serveis Centrals de l’Ajuntament. De fet, estudiarem si aquesta incorporació pot ser un possible cas de tràfic d’influències.

De nou, lamentem aquesta última etapa fosca d’un partit com el PSC, i des de l’AUP mantenim el nostre compromís per propiciar un canvi que permeti oblidar i eliminar aquestes males pràctiques polítiques a Rubí.

L’AUP denuncia que la nova cap de recursos humans està imputada per corrupció en el Cas Mercuri