Resultado de imagen de dret habitatge rubíEl passat dia 15 de maig l’AUP va entregar als responsables polítics i tècnics del consistori un dossier amb un relació de consideracions i propostes relacionades amb habitatge.
 
L’entrega d’aquest dossier respon al diagnòstic realitzat per la formació sobre la dificultat per accedir a un habitatge a Rubí, principalment deguda per la perillosa escalada de preus dels últims anys. Observem amb preocupació com la situació d’emergència d’habitatge augmenta progressivament i considerem que cal portar a terme polítiques proactives per tal de garantir aquest dret bàsic.
 
L’entrega d’aquest document en cap cas es tradueix en un context de negociació amb l’equip de govern. La formació és molt conscient del context polític i del sistema d’aliances escollit pel PSC. Aquest document s’emmarca en la proactivitat i responsabilitat de l’AUP respecte a la ciutadania que representa. La situació que viu i viurà la ciutat sobretot en aquest àmbit convida a un treball i lideratge rigorós.
 
La manca de planificació i lideratge de l’administració en l’àmbit de l’habitatge fa que la ciutat de Rubí sigui especialment sensible als fenòmens especulatius propis del sector. Actualment la combinació d’un excés de demanda i d’una oferta limitada, juntament amb una administració sense capacitat d’incidència, provoca una tensió del mercat que repercuteix en la desproporció de preus. L’AUP proposa i demana una combinació de polítiques estructurals i de llarg plaç amb accions a curt plaç per tal d’afavorir l’accés a l’habitatge fora de mercat.
.
L’AUP demana accions per afrontar l’emergència d’habitatge que es viu a Rubí
Etiquetat a: