Les fotos adjuntes han estat preses avui mateix. S’ha pogut constatar que:

  • El forat de TEJALA es segueix ampliant. El material extret no es comercialitza, s’aboca a l’extractiva propera de la mateixa empresa, per tant no es podria definir com una activitat extractiva, però llavors, quin és el propòsit? Volem respostes.
  • A Can Balasch avui hi havia força activitat. Ja fa dies que els veïns es queixen que el soroll de les màquines i els camions els desperten a les 6h del matí. Les basses de lixiviats, la capa drenant del fons del vas i les canonades ja estan instal·lades. També han fet una rasa paral·lela al camí, on sospitem que volen aixecar un mur (pantalla) per tal d’impedir la visió de l’activitat des d’aquest punt (segons el Pla Especial Urbanístic, això s’havia de fer plantant arbres).
  • A Can Carreras les deixalles tapen la Masia. La cota de residus continua pujant, tot i tenir autoritzat 24.950 tones (veure notícia sobre el tema). Alguns dies la pudor és com la d’abans de la torxa o pitjor.
  • I a Can Canyadell es continuen abocant residus impropis (pladur, fusta, cartró, plàstic, pneumàtics, guix, bidons i llaunes de pintura…). Hem pogut veure un ramat estava pasturant a dins de la finca, i el gos anava menjant les restes de les bosses d’escombraries. El ritme d’entrada de camions és espectacular, superant al de Can Carreras.

Demanem que es convoqui la mesa dels abocadors de forma urgent per tractar aquesta qüestió (ACR la va demanar el 30/12). I exigim explicacions per part de l’Agència de Residus de Catalunya.

IMG_1593 IMG_1538

Una imatge val més que mil paraules: TMA segueix treballant amb total impunitat
Etiquetat a: