L’AUP recorda que paral·lelament als pressupostos cal aprovar el Pla d’Inversions 2017-2019. La formació ja va fer arribar una proposta a l’equip de govern el mes de juliol, que inclou propostes distribuïdes pel municipi i en diverses temàtiques:

• EQUIPAMENTS: posar en marxa dos nous equipaments, concretament es proposa prioritzar la creació del centre cívic als locals dels Antics Cinemes (amb bucs d’assaig i sales polivalents per fer arts escèniques), i la posada en marxa de la Torre Salduba, a Ca n’Alzamora, com a centre d’educació ambiental.

• VERD URBÀ: una forta inversió per millorar, fer reposició i incrementar el verd urbà, actuació que hauria d’anar lligada a la redacció del Pla de Verd Urbà, pendent de fer.

• ACCESSIBILITAT i MOBILITAT A PEU: millora de voreres a diversos carrers de la ciutat, incloent el c/Santa Teresa (Plana del Castell), i carrers del centre i de la Plana de Can Bertran que estan en molt mal estat; arreglar-los i adequar-los a la normativa també ajudaria tenir un espai públic més coherent al centre. Aquests carrers són, entre d’altres, els carrers Magallanes, Plana de Can Bertran, Florida Blanca, Sant Josep, Colon i trossos del carrer Quevedo, així com el c/Mare de Déu de Lourdes a Ca N’Oriol, on es recorda que s’han eliminat tots els arbres del carrer.

• URBANITZACIONS: acomplir amb l’acord de ple en el que s’instava a invertir, com a mínim, un 15% del pressupost d’inversions a les urbanitzacions, prioritzant la millora dels accessos, sobretot al Camí vell Ullastrell.

• PATRIMONI: en aquest cas l’AUP proposa, com ja fa temps, la restauració de la Font de Can Moritz, que a més ajudaria a complir amb el 15% de pressupost a les inversions, ja que la font es troba a Castellnou.

• HABITATGE: invertir 5 milions en polítiques d’habitatge, incloent la compra de 5 habitatges per estades d’emergència i rotació.

L’AUP creu que aquestes són propostes raonables i que ajudarien a millorar l’espai públic i la vida comunitària a la ciutat, dos aspectes que fa anys que s’han anat deteriorant i que necessiten mesures urgents i efectives.

Pla d’inversions 2017-2019: L’AUP aposta per inversions en habitatge, verd urbà, equipaments, accessibilitat i patrimoni
Etiquetat a: