L’Assemblea d’Alternativa d’Unitat Popular va decidir el passat dilluns acceptar els compromisos proposats per l’Assemblea Nacional Catalana. Es tracta de quatre punts que, tant la candidatura com els càrrecs electes, es comprometen a dur a terme a partir del proper 24 de maig.

 Amb l’acceptació d’aquests quatre punts, l’AUP es manifesta conscient del repte que viu el país actualment, arran del procés per constituir un nou estat independent, i sabedora del paper especialment important que hi tenen els municipis. 

Els integrants de la candidatura que resultin escollits es comprometen a proposar, en el primer Ple, l’adhesió de l’ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència; a promoure campanyes per contribuir a dotar les eleccions del proper 27 de setembre d’un sentit plebiscitari, així com que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent. També assumeixen que, en cas que les eleccions del proper dia 27 configurin una majoria independentista al Parlament, proposaran que l’Ajuntament de Rubí, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern, superant totes les traves que puguin posar els poders de l’Estat espanyol. Finalment, també proposaran que l’alcalde o alcaldessa participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per tal de donar suport al procés d’emancipació nacional. Aquesta Assemblea seria qui hauria d’assumir la governació de Catalunya en cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes, donant continuïtat al procés i vetllant perquè fos democràtic i transparent.

 

Nota de premsa: Suport als compromisos proposats per l’ANC