Logo AUP RubÃ- paperetaAquesta campanya electoral és per a nosaltres un doble repte: per una banda, el d’explicar què és l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP); i, per l’altra, quines són les propostes del nostre projecte per a Rubí, per millorar-ne la situació. Explicar que és l’AUP amb les limitacions d’una campanya no és fàcil, però potser la millor manera és explicar qui és i què vol cada persona que participa a la nova assemblea. I el que és molt important és tenir present i clar d’on venim.

L’AUP s’ha conformat a partir de persones a títol individual, amb inquietuds socials, mediambientals, sindicals… de persones que provenen de moviments reivindicatius: de plataformes contra els abocadors, de col·lectius en defensa dels serveis públics, de moviments ocupes com la Fàbrika, d’entitats de protecció del territori i medi natural com CEPNA o Rubí d’Arrel, de projectes de cultura alternativa com l’Espai Obert o el CRAC, d’associacions culturals i esportives…

Moltes provenim de la Coordinadora d’Urbanisme Ciutadà (CUC), que va liderar des de 1997 el no a una proposta de revisió del Pla General Urbanístic que plantejava un creixement demogràfic salvatge, o també la lluita, amb èxit, contra la planta de termòlisi, experiment que es volia iniciar a Rubí. La CUC va ser l’autèntic embrió d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), exemple de model assembleari ciutadà molt abans del 15-M i present a l’Ajuntament durant 12 anys. L’AUP també es conforma amb l’activisme i les idees de les persones que conformen les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) a Rubí, que defensen un model assembleari i municipalista que reivindica el dret a decidir-ho tot. També integra el bagatge en les lluites contra les desigualtats socials i del moviment obrer dels militants d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). I compta amb el suport de Pirates.cat, defensant la transparència, la participació activa i constant, i l’accés a la informació.

Som persones, per tant, que venim de la feina social feta a diari i al carrer. No venim de cap institució ni les nostres propostes s’han dissenyat en un despatx. Proposem el que portem anys reivindicant. Proposem que la ciutadania pugui participar activament en la presa de decisions polítiques que l’afecten directament. I no només ho proposem perquè ho defensin els nostres regidors al ple municipal, sinó que ho continuarem fent lluitant des del carrer. Aquesta és la millor política que sabem fer, cada dia i des de la base. NO SOM POLÍTICS, SOM PERSONES QUE FEM POLÍTICA.

A Rubí fa anys que veiem com es fan promeses de grans projectes fantasma, o si es fan obres milionàries es fan sense planificació i ens deixen una ciutat hipotecada. Han aconseguit que la gent se senti desarrelada de Rubí… I tot això ha estat dirigit per partits que s’autoanomenen d’esquerres. 

Això s’ha de canviar i cal ser molt radical en la proposta. No valen els lemes de sempre i les promeses buides, els m’estimo Rubí, apel·lar a no sabem quin orgull, la demagògia des de la ignorància de Ciutadans, o els tics xenòfobs i autoritaris de partits com el PP o Plataforma. El que cal és ser valent i trencar, reconstruir de nou i enterrar aquestes maneres de fer enquistades de fa molt.

I això ho hem de fer com ho hem fet sempre: des de la institució, però també a peu de carrer. La vertadera feina de l’assembla de l’AUP ha de continuar sent al carrer i no només als despatxos municipals o a la sala de plens. Els regidors i regidores de l’AUP han de ser els altaveus i corretges de transmissió de les demandes de la ciutadania i treballar perquè siguin executades. Sense embuts i sense excuses.

I aquestes properes eleccions només són el començament d’aquest projecte. L’AUP ha de ser un espai assembleari on hi puguin participar el màxim de persones que creguin en un model d’esquerres i alternatiu. La feina de veritat comença l’endemà de les eleccions. Per tot això, cal que no oblidem mai d’on venim, per a saber qui som i cap a on anem.

Etiquetat a: