Article de Ferran Monterde

En uns dies moltes joves de Rubí podran votar per primera vegada en unes eleccions municipals, d’altres ho faran per segona vegada. Per a totes nosaltres cal posar en valor la importància del municipalisme transformador. Una eina, no la única però potser sí la de major impacte, en unes vides que són nostres i que no s’haurien d’escórrer en el forat de la inacció i la ineficàcia.

La política municipal ens afecta molt més del que ens pensem, per això és de gran importància que a les eleccions del 26 de maig, les joves ens mobilitzem ja que a Rubí mai hem tingut polítiques clares i directes que ens ajudin en el nostre dia a dia. Polítiques i accions més enllà de l’efectisme i el titular. Polítiques que ens empoderin i ens facin protagonistes de les nostres vides, no subjectes passius. Una vegada vistes les llistes electorals, l’AUP som l’única candidatura que apostem clarament per les joves sense ser PATERNALISTES. Per què? perquè som joves i perquè participem del projecte i de la ciutat.

Les joves som les que més patim la precarietat laboral i l’atur i és per això que des del l’AUP creiem que cal aplicar mesures clares i concretes, com ara l’elaboració d’un pla d’atenció per a la joventut dins de la borsa de treball i dels programes del servei municipal de Promoció Econòmica. Estretament relacionat amb això ens trobem amb les dificultats de la primera emancipació, ja que els elevadíssims preus del lloguer ens impossibiliten fer-ho, per això des de l’AUP proposem la creació d’habitatge públic de primera emancipació, amb preus assequibles com també l’elaboració d’un llistat de joves interessades en compartir pis en el marc de l’Oficina Municipal d’Habitatge. L’AUP no entenem la política sense la participació, i és per això que per evitar formes de governar paternalistes com hem viscut fins ara, creiem que és imprescindible potenciar els consells ciutadans i les assemblees territorials, per entre d’altres poder formar part dels pressupostos participatius. I també és imprescindible donar suport i potenciar aquells col·lectius i grups de joves que treballin per la reivindicació d’espais propis per tal de poder desenvolupar les seves activitats; ja sigui mitjançant l’ús de l’espai públic, d’espais autogestionats, llogats o municipals. A més prioritzarem la dotació d’un espai polivalent on poder realitzar activitats per a joves, en infraestructures municipals en desús, que podria acollir també infraestructures de petit format (locals d’assaig, sales d’exposició i tallers de creació) per a entitats juvenils i joves en general.

Aquestes són només algunes de les propostes de l’AUP, però perquè cal fer confiança en l’AUP? Doncs perquè defugim de l’estructura de partit i basem el nostre funcionament en l’assemblea, on totes les joves i la ciutadania en general poden participar, i per últim és l’AUP l’única formació que defuig dels paternalismes envers les joves, això ho demostrem en la confecció de les llistes on som moltes les joves que en formem part en llocs de rellevància.

A Rubí les joves estem a punt, prenguem la cadira i governem-nos!!

Etiquetat a: