L’AUP, a través d’una moció, instarà a l’equip de govern a iniciar immediatament les negociacions necessàries amb l’Ajuntament de Sant Cugat i l’Incasol amb l’objectiu de recuperar els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan i reconvertir-los en un gran parc interurbà Rubí-Sant Cugat, que inclogui un centre cívic, zona de restauració i zona de concerts. L’AUP també demanarà que l’equip de govern tingui en compte aquest nou parc interurbà per integrar-lo en el projecte de millora del Parc de Ca n’Oriol.

L’AUP recorda que durant els anys 90 hi va haver una gran lluita veïnal per tal d’evitar que una part dels boscos de Can Sant Joan es convertissin en un camp de golf que afectava terrenys de Rubí i, majoritàriament, de Sant Cugat. Malauradament el projecte va tirar endavant i el 1994 els terrenys van esdevenir el Camp de golf de Can Sant Joan, el primer camp de golf públic de Catalunya. Cal puntualitzar, però, que la seva construcció va ser impulsada per la Reial Federació Espanyola de Golf i la Federació Catalana de Golf, amb la col·laboració de l’Institut Català del Sòl, la Generalitat i el Consell Superior d’Esports. Segons els mitjans de comunicació, el 2015 es va vendre la seva concessió que, dos anys més tard, va acabar en mans de Pur Camp SL, empresa dedicada a l’explotació de finques rústiques i dirigida per un empresari rus que pretenia fer inversions de millora en el camp per atraure nous clients, segons afirma el mateix mitjà. Aquestes inversions mai van arribar i durant el mes de maig de 2018 es va fer públic que l’empresa havia entrat en fallida. Els deutes acumulats per l’empresa que explotava la instal·lació van portar a la Federació Catalana de Golf a rescindir el contracte via judicial. Durant el mes de juliol de 2018 alguns mitjans van publicar que un grup estranger estava interessat en la compra del camp de golf, i que aviat es firmaria el contracte, assegurant així el funcionament del camp de golf fins el 2064. La realitat, però, és que estem a febrer de 2019 i el camp de golf segueix abandonat.

Actualment l’accés és fàcil doncs una part de les tanques que delimiten el camp han estat obertes o tirades. Si un passeja pel camp, veurà que actualment la ciutadania fa ús de l’espai per a passejar i practicar activitat física, fins i tot es diu que s’hi celebren concerts a les nits. Certament, l’estat del camp de golf a dia d’avui és molt bo, i requereix de molt poc manteniment. A més, existeixen camins en bon estat que permeten l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. També existeixen una sèrie d’infraestructures que amb una correcta gestió i manteniment permetrien usos polivalents. Per exemple, l’edifici de recepció podria esdevenir un centre cívic amb bar, o la zona de pràctiques de tir un espai per a grans concerts. En definitiva, Rubí i Sant Cugat tenim una oportunitat única per a recuperar aquest espai únic i reconvertir-lo en un gran parc interurbà públic per al gaudi de la ciutadania. De ser així, aquest gran parc interurbà es podria connectar amb el Parc de Ca n’Oriol de Rubí, donant lloc a una gran zona d’esbarjo i gaudi molt pròxim al centre urbà de la ciutat.

Etiquetat a: