L’AUP condemnem les agressions masclistes que han tingut lloc aquest cap de setmana al Vallès, i de les que una rubinenca ha estat víctima. Donem tot el suport a les víctimes i a les assemblees feministes que s’han organitzat per denunciar aquests casos, que malauradament no són fets aïllats.


L’AUP també denunciem que mentre els Ajuntaments de Sabadell i Sant Cugat han denunciat aquestes agressions sexuals i han activat les eines i mecanismes d’atenció i suport a les víctimes, a Rubí l’Ajuntament, i concretament la regidora de Polítiques d’Igualtat, la Maria Mas, només han reaccionat quan l’AUP ha fet una denúncia pública (via twitter) demanant que l’Ajuntament sigui proactiu en la denúncia i condemna d’aquestes agressions. Aquesta situació és un reflex més de la inactivitat de la regidora Mas, que actualment és responsable de tota l’àrea de Serveis Territorials, així com de la regidoria de Polítiques d’Igualtat. Cal recordar que la regidora Mas compagina totes aquestes responsabilitats treballant a jornada completa com advocada a l’Ajuntament de Barcelona i, teòricament, a mitja jornada (a 40.000€/any) com a regidora de govern a l’Ajuntament de Rubí. Entenem que aquesta situació fa impossible que la regidora Mas pugui dur a terme de manera adequada les seves responsabilitats a la nostra ciutat.