El mandat 2015-2019 serà recordat com un mandat, diguem-ne, atípic. Un “nou PSC” que, si fos veritat que és nou, no seria precisament cap a millor, un trànsfuga pagat a 40.000€/any per una mitja jornada, fins a cinc regidors no adscrits i tres grups municipals trencats. I una oposició que cada cop més veu vetada la seva veu per culpa de la bunkerització de l’equip de Govern i els dos socis a l’ombra, C’s i PP, que fins ara li han garantit la majoria absoluta al Ple, i desenes de propostes incomplertes o pervertides mentre es tiren endavant projectes faraònics, com el projecte de Ca n’Oriol, “porque yo lo valgo”.
 
Aquest mandat, en què hem vist amb impotència com a partir de males pràctiques polítiques es pervertia el ple i la manera de prendre decisions, podia haver servit per fer-nos desistir. Però, al contrari, encarem la recta final del mandat amb el ple convenciment que hi hem de seguir sent. Continuem creient fermament que l’AUP és una alternativa necessària, potser més necessària que mai, i que així necessitem que sigui fins el 2019 i més enllà.
 
El gran nombre de propostes què hem fet aquest mandat avalen el projecte integral de ciutat amb el que ens vam presentar el 2015. A un any vista de les eleccions hem començat tot un cicle d’Assemblees per millorar i actualitzar aquest projecte i debatre sobre qüestions com el model de ciutat que volem, la gestió adequada dels recursos o com implicar la ciutadania en la presa de decisions. Volem que siguin unes trobades que serveixin per renovar i eixamplar els suports amb els què hem comptat des de l’inici del mandat, i per construir una veritable alternativa transformadora de la ciutat que no es conformi només amb “no perdre quatre anys més”, sinó que faci que en els propers quatre anys Rubí hi surti guanyant de veritat.