L’AUP va presentar una moció el Ple de dijous 26 d’abril per corregir algunes assignacions del Pressupost i destinar-les al projecte de la Finca Font del Ferro. En concret, es tracta d’una quantitat de diners prop dels 130.000€, pressupostats al programa «9120. Òrgans de Govern», però que no coincideixen amb la realitat actual, arrel dels canvis que s’han produït en la composició dels grups municipals.

La formació proposava que els diners que el Govern havia pressupostat de manera errònia a aquestes partides es destinessin a altres programes per tal de millorar-ne el finançament. Fruit d’una negociació amb l’equip de Govern, que es va acabar tancant el dimarts abans del Ple, aquest romanent es destinarà a la Finca Font del Ferro, i en concret a millorar les seves condicions laborals. Des de l’AUP ja s’havia alertat, fa aproximadament un mes, que existia una disfunció laboral entre les persones amb diversitat funcional que treballen per a la Finca.

La moció que es va aprovar, però, és només una primera modificació pressupostària que es destinarà a la Finca. L’acord global assolit entre el Govern i l’AUP va més enllà, i s’haurà de veure reflectit en els Pressupostos de 2019.

Concretament, l’Ajuntament es compromet a desplegar un Pla de regularització dels treballadors del CET que actualment tenen la categoria de peó, a fi de visualitzar la promoció i carrera professional que preveu el conveni del CET. Aquest Pla incorporarà les fitxes previstes en el mateix conveni i que descriuen els llocs de treball i les seves retribucions.

TotRubí.cat | Ja es pot anar a comprar plantes al viver ...

Per tal de dur-lo a terme, hi haurà reunions mensuals entre l’equip de Govern i l’AUP, amb la possibilitat d’assessorament extern que designi. Segons l’acord, es preveu que el mes d’octubre es pugui disposar de les fitxes individualitzades dels llocs de treball i procedir a les modificacions que s’autoritzin des de la intervenció per tal d’aplicar les millores d’aquests treballadors, unes noves retribucions que s’haurien de fer efectives abans del desembre de 2018.

Podeu llegir aquí la moció i l’acord adquirit.

Foto: TotRubí

 

Etiquetat a: