Tal i com ja va anunciar al ple, avui l’AUP ha presentat al·legacions al projecte d’ampliació de la xarxa de semàfors del c/Cadmo. La formació demana que s’aprofitin les obres per ampliar voreres i així millorar l’accessibilitat en un carrer clau per connectar les bandes est i oest de la ciutat. 

El carrer Cadmo és un dels carrers principals que connecta la ciutat d’est a oest i que va a connectar amb l’illa de vianants del centre de la ciutat. Tot i així, les voreres d’aquest carrer es troben en molt mal estat i no compleixen la normativa d’accessibilitat. És més, entre el c/Doctor Gimbernat i c/Pau Claris la vorera és tan estreta que és fins i tot perillós pels vianants, especialment quan passa l’autobús. Per executar el projecte de millora de la xarxa de semàfors que proposa el govern caldrà aixecar i tornar a posar la vorera. Creiem que cal aprofitar l’aixecament del paviment per fer directament una ampliació de les voreres, per així evitar doble costos d’aquí a un temps, ja que tard o d’hora serà necessària l’ampliació de les voreres. Concretament l’AUP proposa ampliar les voreres entre el c/Joaquim Blume i c/Prat de la Riba. Aquesta acció implica que en el tram entre c/Gimbernat i c/Pau Claris es perdrà un sentit de circulació, i per tant caldrà pensar una alternativa tant pels cotxes com pel transport públic (bus). A les al·legacions que l’AUP ha presentat, la formació ha fet una proposta concreta per tal de compaginar l’ampliació de les voreres amb el trànsit rodat i el servei d’autobús. 

Veure al·legacions aquí.