Aquesta setmana passada s’ha fet públic que la Fiscalia de l’Audiència Nacional obria diligències contra els Comitès de Defensa de la República, atribuint possibles delictes de rebel·lió (delicte castigat amb penes de fins a 30 anys de presó). Pocs dies després hi ha hagut les primeres detencions d’activistes de diferents CDR.

Davant d’aquests fets, des de l’AUP volem recordar que els Comitès de Defensa de la República no tenen cap altre objectiu que treballar de manera pacífica en favor de la República Catalana, una república on tothom hi tindrà lloc, vingui d’on vingui, pensi com pensi i parli la llengua que parli.

Des que l’independentisme ha anat creixent a Catalunya, les mobilitzacions han estat massives, constants i exemplars. La pràctica de la resistència civil activa i no violenta ha estat un principi bàsic irrenunciable fins i tot davant de les actuacions d’unes forces policials desbocades que no han mostrat dubtes a l’hora d’agredir a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva condició.

La defensa de les escoles a Rubí, prèvies al passat 1 d’octubre, són un bon exemple d’aquest compromís amb la resistència civil activa i no violenta. En aquest sentit, tot i aquesta violència criminal orquestrada per un Estat superat i desbordat, l’autoorganització popular va garantir la celebració del referèndum d’independència de Catalunya, els llavors anomenats Comitès de Defensa del Referèndum van ser una eina clau en la contenció i en la defensa no-violenta, cal insistir, dels col·legis i centres de votació. Posteriorment, a Rubí, el CDR ha convocat diferents concentracions de protesta pacífica, i com a punt culminant una de les manifestacions més massives vistes mai sense que se’n registres cap incident.

L’Estat espanyol, en totes les seves formes, ha engegat un procés de criminalització del moviment independentista amb la creació i socialització d’un relat que pretén justificar la repressió sense límits. Aquesta estratègia d’Estat no és nova, fa dècades que s’aplica arreu on la dissidència qüestiona els fonaments antidemocràtics de l’Estat.

Davant d’aquesta criminalització i vulneració dels drets més elementals i democràtics, des de l’AUP ens reafirmem en les nostres conviccions i el nostre compromís envers la construcció de la República Catalana, i en defensa dels Comitès de Defensa de la República com a eix vertebrador de l’autoorganització de la societat civil. Tanmateix, la repressió contra el moviment independentista no ens fa dubtar sinó que ens empeny a crear xarxes de solidaritat i que davant de la política del passat, construïm un projecte de futur. No tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d’un país millor, des de baix i per a totes. També ens tenim les unes a les altres, colze a colze, i allò que més espanta a l’Estat: el futur.  

Article d’AUP: “En suport als Comités de Defensa de la República (CDR)”
Etiquetat a: