Des de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) volem expressar el nostre rebuig i denunciar la convocatòria de l’acte que ha organitzat l’equip de govern del PSC, amb el suport de PP i C’s, per commemorar la Constitució Espanyola el proper dia 6 de desembre.

No compartim la justificació de l’acte en una ciutat com Rubí que, tot i que ha demostrat tenir sensibilitats heterogènies com a tot arreu, és l’únic municipi català que la celebra, no per una reivindicació popular sinó per imposició política.

Creiem que les constitucions i les cartes magnes no estan fetes per a ser celebrades si aquestes no  garanteixen els drets fonamentals, més enllà del de la unitat territorial. Drets que tant el Partit Socialista com el Partit Popular, exercint el govern des de la seva “Constitució”, no els han respectat i els han violat reiteradament. I amb impunitat ens ho han fet passar com a una normalitat, quan en realitat no ha estat més que una trampa pactada amb les elits per acontentar el poble:  dret a una habitatge digne, dret d’expressió i reunió,  dret per a la igualtat entre les dones i els homes, el dret a una educació, a un treball i salaris dignes o el dret a l’autodeterminació.

Amb la màxima Institució del nostre País intervinguda i humiliada en nom d’aquesta “Constitució”,  i per respecte al nostre Govern legítim empresonat i exiliat per defensar la voluntat popular, la celebració d’aquest acte només es pot interpretar com una provocació i una burla a una gran part de la ciutadania de Rubí.

L’AUP no participarà d’aquest acte perquè no creiem que ens representi, ni com a formació política, ni als votants a qui donem veu a la institució.

Ningú pot obviar que els comicis del 21D han estat imposats pels partits promotors i impulsors de l’acte (PSC, C’s i PP), els quals s’autodenominen bloc constitucionalista. Per aquest motiu denunciem l’acte com un flagrant cas d’instrumentalització de recursos públics, ja que qui assumirà les despeses serà l’Ajuntament i no els partits impulsors.

A l’espera de resolució de la Junta Electoral, que esperem doni l’exemple amb el que predica, exigim responsabilitat i mesura a l’equip de govern i socis necessaris (PSC, C’s, PP, trànsfuga i regidors no adscrits) a atendre el principi de prudència i respecte a tota la ciutadania.

Exigim que, atesa l’excepcionalitat del context polític que viu el País, i per estar emmarcat dins del període electoral, se suspengui aquest acte.

Nota de premsa de l’AUP sobre l’acte de celebració del dia de la Constitució