Des de l’AUP ens volem felicitar per l’acompliment progressiu (tot i que lent) que l’equip de govern està fent de les nostres demandes en l’àmbit de les persones amb diversitat funcional. 

L’AUP hem fet aquestes demandes en format moció (octubre 2015, moció “Millora i adequació dels parcs infantils per tal de garantir l’accés de manera inclusiva”) i en el context de les negociacions d’aprovació del pressupost 2016. 

Ens felicitem per les accions empreses, com és la instal·lació de gronxadors adaptats als parcs infantils, però volem recordar que la inclusió efectiva de les persones amb diversitat funcional, tant pel que fa a l’espai públic com en l’esfera social i laboral, és una prioritat per a la nostra formació. Una prioritat que hem traslladat reiteradament a l’equip de govern i que en principi es comparteix. 

Tot i així, cal encara una aposta ferma per aquest col·lectiu a la nostra ciutat. Existeixen moltes mancances i resten compromisos per acomplir per part de l’equip de govern, com la imprescindible ampliació de l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol, o la potenciació i impuls inequívoc del projecte Finca Font del Ferro. Cal apostar per l’adequació progressiva de l’espai públic, fent-lo accessible per a tothom. 

Ens felicitem perquè estem en el camí però cal perseverança en l’aposta. Des de l’AUP continuarem treballant per vetllar per la visualització del col·lectiu de diversitat funcional a la nostra ciutat i perquè els compromisos adquirits fa ara més d’un any es compleixin per part de l’equip de govern amb la màxima celeritat.