rdp-ooff-pisos-buits

L’AUP va presentar el passat dimarts dues de les propostes a les Ordenances Fiscals per l’any 2017, que es debatran en un Ple aquest mes d’octubre. Les dues propostes tenen l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer, tot creant una nova taxa que gravi els pisos buits dels grans tenidors, per una banda; i desenvolupant un reglament que permeti aplicar un recàrrec a l’IBI d’aquells pisos, propietat de grans tenidors, que portin dos o més anys buits.

Aquestes propostes les desenvolupa l’AUP després d’haver detectat una mancança de pisos de lloguer, mentre que per altra banda es mantenen molts pisos buits que són propietat de grans tenidors – majoritàriament, bancs. Això provoca que un bé de primera necessitat com és la vivenda es converteixi en una mercaderia per especular, i s’encareixi el preu del lloguer a causa de la reducció de l’oferta. Amb la imposició d’una nova taxa, així com amb el recàrrec en l’IBI d’aquests pisos buits que siguin propietat de grans tenidors, s’espera que l’oferta de pisos de lloguer creixi, i així baixi el preu.

La formació independentista recorda que s’han aprovat múltiples mocions al Ple municipal que preveuen mesures com aquesta, i que, per tant, les eines per tal de facilitar l’accés a l’habitatge hi són, només cal aplicar-les.