Torre Salduba

L’Alternativa d’Unitat Popular ha presentat aquest matí un document d’aportacions al Pla d’Equipaments 2016-2019, en el marc d’una reunió de tots els Grups Municipals i el Govern per a aquest fi. Es tracta de la darrera fase participativa del Pla d’Equipaments, que també ha comptat amb la participació d’entitats i de la ciutadania.

La formació independentista ha presentat un document amb diverses qüestions genèriques respecte als equipaments, com per exemple la facilitació de l’ús mitjançant panells municipals i eines online, coordinar la programació dels diversos equipaments i millorar-ne els horaris, distribuir-los de manera adequada per barris, que siguin accessibles per a tothom, garantir que tinguin plans d’emergència i també de manteniment, o que siguin eficients energèticament. 

L’AUP també ha inclòs propostes concretes per a equipaments concrets. Algunes de les propostes són la creació d’una xarxa de centres cívics aprofitant les seus de les Associacions de Veïns que tinguin les condicions per poder funcionar com a centres cívics, una proposta que l’AUP ja va presentar via moció al Ple; l’adequació de la Torre Salduba com a centre d’activitats d’educació i lleure, la construcció d’una nova piscina a la banda de ponent de la Riera; estudiar la viabilitat de tenir com a centre hospitalari de referència l’Hospital General de Catalunya o augmentar el nombre de pisos d’emergència i protecció social, així com llars tutelades per a gent gran.

Els objectius de l’AUP amb aquestes aportacions, entre d’altres, són destinar usos concrets als espais disponibles de la ciutat, però també contribuir a la seva dinamització i acabar amb les polítiques clientelars que sovint han imperat a la nostra ciutat. 

La formació fa una valoració positiva de la voluntat de diàleg i de foment de la participació ciutadana del Govern en l’elaboració d’aquest Pla d’Equipaments, i espera que el resultat final del procés resulti en un Pla que per fi cobreixi les necessitats i mancances que patim a la ciutat i que permeti recuperar equipaments que porten anys buits i sense cap ús.

Podeu consultar el document lliurat a l’equip de Govern i la resta de grups municipals en aquest enllaç.