Primer de tot des l’AUP volem agrair aquelles persones que han confiat en nosaltres per defensar els interessos de Rubí en els pròxims 4 anys.

D’acord amb el que estableix el nostre codi ètic i el nostre pla de treball, des de l’assemblea de l’AUP (moviment del que, per cert, n’estem molt orgullosos) volem treballar per promoure un canvi radical a les maneres de governar la nostra ciutat: cal promocionar la participació ciutadana i la transparència, fer entendre que la política institucional ha d’estar al servei de la ciutadania i en coherència amb el que succeeix fora de les 4 parets de l’Ajuntament, i que hi ha qüestions que no són “estètiques” sinó necessàries per assegurar la regeneració democràtica i recuperar la confiança i interès de la ciutadania en la política.

Els regidors de l’AUP ens comprometem a treballar per una ciutat socialment i ambientalment justa, i això vol dir que ens comprometrem a defensar el programa polític amb el què ens vam presentar a les eleccions i pel qual ens van votar prop de 3000 rubinenques i rubinencs. Cal prioritzar la lluita contra la pobresa i la creixent desigualtat social que afecta cada cop a més ciutadanes i ciutadans; no podem tolerar més desnonaments ni famílies sense llar. Hem de promoure el sistema cooperatiu i arrelat al territori com a eina de creació de llocs de treball. Hem de dir no als abocadors i protegir el nostre entorn (en aquest sentit volem remarcar la bona feina feta en els últims mesos per l’Alcaldessa sortint i el seu equip, que han acabat fins i tot amb una querella. Esperem que el pròxim equip segueixi en aquesta línia). Reivindiquem l’espai públic i prioritzem el transport sostenible, públic i de qualitat. Recuperem aquells equipaments que tenim i que ens mereixem. Defensem la nostra llengua i la nostra cultura i lluitem contra el patriarcat, el racisme i la xenofòbia.

Fa uns minuts ens hem vist obligats a prometre, encara que sigui per imperatiu legal, la constitució espanyola. Però un dels nostres objectius com a representants de l’assemblea de l’AUP en aquest ajuntament serà combatre la manca de llibertats que la constitució espanyola perpetua. Nosaltres creiem que hi ha una legitimitat superior a qualsevol constitució i és la voluntat del poble que ens ha escollit, i  aquesta voluntat la podem complir sense que sigui una obligació.

L’AUP és un moviment assembleari viu, que anirà treballant i creixent a la institució, però sobretot al carrer, al costat d’altres moviments socials. I és per això  que la nostra acció política no es limitarà a aixecar la mà al ple, sinó que proposarem mocions, esmenes, ens apassionarem en els debats i ens arremangarem a fer feina quan hi hagin projectes importants per la ciutat. Però, sobretot, i no en tinguin cap dubte, estarem a sobre dels que governen (i també dels que no) i els observarem amb lupa, perquè a Rubí encara queden vells temes pendents que cal solucionar amb urgència, tant des del punt de vista de “formes de fer política” com des del punt de vista de la gestió i realització de projectes.

Rubí no pot perdre 4 anys més, i és amb aquest premissa que defensarem el nostre pla de treball, així com els interessos, drets (i també deures) de la ciutadania.

Salut i república i visca Catalunya lliure!