Des de l’assemblea d’AUP som conscients de l’excepcionalitat del moment polític que viu el país. Per aquest motiu ratifiquem el nostre compromís públic respecte els punts plantejats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que són:     

1) Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.  

2) Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.           

3) Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre Ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.       

4) Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern. Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantir-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.          

Des de l’AUP, però, no acceptem l’últim punt proposat per l’ANC:     

5) Facilitar l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.     

Per a nosaltres, la reivindicació nacional és un element important del nostre projecte, però és un punt que en cap cas pot deslligar-se de la resta de reivindicacions i lluites que representem.   

Volem explicitar que en un escenari de facilitació de la governabilitat, l’element nacional es valorarà. Però es tindrà en compte juntament amb altres elements com la garantia de satisfacció de les necessitats bàsiques dels ciutadans de Rubí, la garantia d’uns serveis públics de qualitat, la garantia d’una democràcia participativa i transparent… La situació del nostre municipi i les moltes mancances i necessitats de la nostra ciutadania no poden quedar relegades pel component nacional.     

Des de l’AUP tenim un compromís total amb el procés d’autodeterminació però som conscients de la nostra responsabilitat quan vetllem pels interessos, necessitats i desitjos de la ciutadania que aspirem a representar.